Bu ülkenin gençliğine bir hayat borçlusunuz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu her izlediğimde duygulanıyorum gerçekten. Videoda gerçekten çok iyi ve haklı yorumlar vardı:

-Ufak bir detay bu ülkenin milli eğitim bakanının çocuğu bile yurt dışında okuyorsa kimse eğitim iyi diyemez.

-Boomerların dilinde tek bir cümle: Sen kaç yaşındasın? Sen 60 yaşına gelmişsin ama kafan hala 9 amcacım. (edit: Bu boomerların döneminde memur oldun mu her şey tıkırında. Çoğu zaten torpille memur olmuş yaşı gelince emekli olmuş, zaten devlet ona aylık emekli maaşını veriyor. Harcama da yapmıyor, tek derdi pazardaki soğanın fiyatı. Kahveye gidiyor okey oynuyor, eve geliyor karısı akşam yemeği hazırlıyor, oturuyor TV'nin karşısına, açıyor a haberi, güzel bir de çay getiriyor karısı, devlet onun zaten sömürülmüş beynini daha fazla sömürürken koltukta horlaya horlaya uyuyor. Bunların derdi yok zaten çocuk hayatı yaşıyorlar.)

-13 yaşındayım, yaşıtım olan yabancılara bakıyorum hepsi on numara hayat yaşıyor. Ben de ne yapayım işte öğretmenlerin ve ailemin ders konusunda baskılarını çekiyorum, her gece geleceğimi sorgulayıp bunalıyorum, öğretmenlerin benden para koparışını izliyorum. Neden Amerika'da yaşayan yaşıtlarım gibi değilim? Ampülünüz batsın ya. Ne diyeyim yani. Ben bu ülkede durmak istemiyorum ya.

-Biri de demiyor ki "akıl yaşta değil baştadır".

-Gençlerin hayatını yaşlıların belirlediği bir ülkede yaşıyoruz.

-"Gençlerin hiçbiri Türkiye'de kalmak istemiyor" o kadar haklısınki daha 15 yaşındayım bıktım bu eziyetten ben ve birkaç arkadaşım ilk fırsatta farklı bir ülkeye gidicez az kaldı biraz daha dayanmalıyız :(

Bunların hepsi videodan yorumlardı daha yazamadığım bir sürü var. Herkes o kadar haklı ki ben bile 12 yaşındayım her akşam geleceğim ile ilgili bunalıma giriyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Allah yardımcımız olsun.

Kardeşim dediklerinin hepsi doğru ama bu kadar abartma bunalıma girme evet hükümet böyle şöyle ama bu şekilde eleştiriceğin zamanı çalışmana harca biz eleştiriyoruz ama değişen bir şey olmuyor ki Amerika'daki adam 2 çalışıyorsa sen 4 çalış Afrika'daki adamda 8 çalışıyor onları da düşün şükür et bazı şeylere. Ya benim demek istediğim gelir geçer bu zamanlar daha yaşın çok küçük takma.
 
Sıktı artık bu konular. İnsanların moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Zamanınızı daha faydalı şeylere harcayın. Kendinizi mümkünse ülkenizi kurtarmaya bakın.
 
Her yönetimde hatalar olabilir. Daha dün ''Minecraft'' oynayan çocuklar gelmiş. Bıktık artık intihar edeceğiz diyor. Artık neden bıktıysa ''Minecraft'' oynamaktan bıktı herhalde. Kabul ediyorum Türkiye ekonomi olarak diğer ülkelerin gerisinde. Eğer gerisindeyse git çalış veya bir çözüm sun. Uzaktan ekonomi kötü ya demekle olmuyor bu işler. Bunların hayatı oyun konsolu. İşin komiği ise bunları söyleyenlerin genel anlamda Türkiye'ye hiç faydası olmadığı gerçeği. Ayrıca eleştiri yaparken karşı tarafa biraz saygılı olun. Onlar saygılı olmuyorsa bile siz biraz bile olsun saygılı olmaya çalışın. Bu tür bazı kanalların ismini vermeyeceğim ama karşı tarafa taraflı derken kendilerinin ne olduğunu unutuyorlar. Dedeleri ülke için savaşırken bunlar artık ''bıktık ya kaçacağım Amerika'ya diyorlar'' buyurun zaten ülkeye hiç faydanız yoktu kaçın gidin ülke en azından biraz rahatlar. Aslında bu kaçacağım diyenlerin çoğunu gerçekten başka ülkeye göndermek lazım çünkü ülkede boşa kalabalık oluşturuyorlar. Ha ama ülkeye faydası olan gençlere fırsat sağlamak lazım. Mevcut iktidarı beğenmiyorsan oy vermezsin biter. Beğenmiyorsan oy vermezsin yenisi gelir. Sonuçta padişahlık döneminde yaşamıyoruz. Türkiye'nin alım gücünün ben de yüksek olmasını isterim. Ama olmayınca olmuyor. Ben genel olarak bu konularda tarafsızım fakat bu yazıyı yazmak istedim.

Ne yaşadın sen? Oyun konsolu alamıyorsun diye mi bu kadar sinirlendin?
Yazıp yazıp sildim.
Hiçbir bilgin yok gelmiş bir de 100 yıl önce milletin dedesini anlatıyorsun. Padişahlık döneminde yaşamıyormuşuz, hadi oradan. Bak bakayım tüm yetkili kurumlar kimin emrine amade.
 
Kardeşim dediklerinin hepsi doğru ama bu kadar abartma bunalıma girme evet hükümet böyle şöyle ama bu şekilde eleştiriceğin zamanı çalışmana harca biz eleştiriyoruz ama değişen bir şey olmuyor ki Amerika'daki adam 2 çalışıyorsa sen 4 çalış Afrika'daki adamda 8 çalışıyor onları da düşün şükür et bazı şeylere. Ya benim demek istediğim gelir geçer bu zamanlar daha yaşın çok küçük takma.
Yav lütfen siz de mi? O yorumları ben yazmadım. Videonun dikkat çeken ve herkesin haklı dediği yorumları yazdım sadece. Gidin videoya o yorumu yazan kişilere yazın.
 
Sıktı artık bu konular. İnsanların moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Zamanınızı daha faydalı şeylere harcayın. Kendinizi mümkünse ülkenizi kurtarmaya bakın.

Hocama katılıyorum isyan eden gençlik olmayın önemli olan o durumla başa çıkabilmek isyan etmek değil evet ülke şartları kısıtlı ama yapacak bir şey yok.
 
Her yönetimde hatalar olabilir. Daha dün ''minecraft'' oynayan çocuklar gelmiş. Bıktık artık intihar edeceğiz diyor. Artık neden bıktıysa ''minecraft'' oynamaktan bıktı herhalde. Kabul ediyorum Türkiye ekonomi olarak diğer ülkelerin gerisinde. Eğer gerisindeyse git çalış veya bir çözüm sun. Uzaktan ekonomi kötü ya demekle olmuyor bu işler. Bunların hayatı oyun konsolu. İşin komiği ise bunları söyleyenlerin genel anlamda Türkiye'ye hiç faydası olmadığı gerçeği. Ayrıca eleştiri yaparken karşı tarafa biraz saygılı olun. Onlar saygılı olmuyorsa bile siz biraz bile olsun saygılı olmaya çalışın. Bu tür bazı kanalların ismini vermeyeceğim ama karşı tarafa taraflı derken kendilerinin ne olduğunu unutuyorlar. Dedeleri ülke için savaşırken bunlar artık ''bıktık ya kaçacağım Amerika'ya diyorlar'' buyrun zaten ülkeye hiç faydanız yoktu kaçın gidin ülke en azından biraz rahatlar. Aslında bu kaçacağım diyenlerin çoğunu gerçekten başka ülkeye göndermek lazım çünkü ülkede boşa kalabalık oluşturuyorlar. Ha ama ülkeye faydası olan gençlere fırsat sağlamak lazım. Mevcut iktidarı beğenmiyorsan oy vermezsin biter. Beğenmiyorsan oy vermezsin yenisi gelir. Sonuçta padişahlık döneminde yaşamıyoruz. Türkiye'nin alım gücünün ben de yüksek olmasını isterim. Ama olmayınca olmuyor. Ben genel olarak bu konularda tarafsızım fakat bu yazıyı yazmak istedim.

Ne yaşadın sen? Oyun konsolu alamıyorsun diye mi bu kadar sinirlendin?
.d? komedisiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı