Rehber Bütçelere göre anakart önerisi

Promos

Hectopat
Katılım
27 Kasım 2021
Mesajlar
2.157
Çözümler
4
Evet arkadaşlar aniden böyle bir şey atmaya karar verdim malum günümüzün en büyük sorunlarından biri kazık yemek bunun için herkes araştırıyor kolaylık olsun diye böyle bir şey hazırlıyorum. Bu benim ilk rehberim eksiklerimi söylemeyi unutmayın.

Anakart: Gelelim her şeyin çalışmasını sağlayan o parçaya anakartlar 2 gruba ayrılır bunlar "Intel" ve "AMD" anakartlardır AMD AM4 soket ve zen mimarisini kullanır günümüzde AM4 işlemciler neredeyse tüm AMD işlemcilerde bulunan sokettir ve neredeyse tüm AMD anakartlar AM4 soket desteklidir.
APU sistem toplarken ucuza kaçmak isteyenler için A320: Normalde önerilmez sadece ucuz APU sistem toplarken ucuzluk açısından kullanılır.
Birçok sistemde kullanılan milli anakartımız B450: Bu anakartın tek eksisi gen 4 desteği ve pcle 4.0 yuvası bulunmamasıdır onun dışında kendisi en çok kullanılan anakartlardan birisidir.
Gelelim güzel anakartlara B550: Bu anakart çok sevilen ama sürekli terk edilme potansiyeli bulunduran eksisi olmayıp fiyatı nedeniyle tercih edilmeyen bir anakarttır.
Şimdi lüks sistemlerin olmazsa olmazımız cep yakan ama ortalığı da yakan anakartımız X570: Bu anakartımız üst düzey bir anakart kendisi kaliteli ama bayağı bir pahalıdır az kullanılan ama para varsa alınabilecek bir anakarttır.

Gelelim Intel anakartlara herkese güven veren Intel markasının anakartlarıdır Intel sağ olsun sürekli yeni sokete geçiyor biz LGA 1200 ve 1700 anakartlardan bahseteceğiz.
En fp anakart H510: Fiyatıyla cezbeden RAM MHz sınırlaması ve gen 4 olmaması dışında eksiği olmayanen fp anakartımız.
B560 ve Z590 dışlandığından dolayı pek bahsetmeyeceğim fakat kendileri kaliteli çok cep yakan ve ileriye dönük olmayan anakartlardır.
LGA 1700ü yayan anakart H610: H510 ile benzer özelliklerde fakat kendisi LGA 1700 soket yani 12 ve 13.nesil destekliyor bu açıdan i3'ün kankası olan anakartımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
i5 ve i7'nin kankası B660: Bu anakart her şeyi ile çok önde B560'ın boyut atlayıp LGA 1700 sokete geçmiş hali çoğunlukla RTX 3070 sistemlerde kullanılır.
Lüks sistemlerin gözdesi DDR5'i tanıttıran Z690: Bu anakart DDR5 bir anakarttır ve kendisi aşırı lüks ve kaliteli bir anakartddır istediğiniz RAM'i SSD'yi takın en özgür anakart daha fazla övmeden linklerini bırakayım.
Bunun farklı parçalar için de gelmesini isterseniz yorumlarda belirtin umarım faydalı olabilmişimdir kendinize iyi bakın.
@messinicocugu @Emma Stone yanlışım varsa söyler misiniz?
 
X570-A Pro'nun VRAM'leri pek iyi değil X570 olarak en az şu anakartların alınması taraftarıyım ben:
 
X570-A Pro ve Gaming Plus onerileri iyi olmamis, ayni fiyata daha uygun kaliteli B550 cok daha mantikli.
 
Nasil ucuz hocam 1600 küsur fiyati var
Şu an 1.549 TL'ye fiyat var. Gigabyte H510M S2H ile aralarında 80 TL fark var. Ben geçen ay 1.320 TL'ye aldım bu kartı:

Ben daha ucuza aldım, şu an o fiyat kalmamış ama yine de önerilmeyecek bir fiyat farkı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı