Bütçeye göre PSU tavsiyesi

• Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 8.114
Bütçe
200-2300 TL
Aerocool`un tavsiye ettiğim modelleri şunlar:
Project 7 serisi
KCAS Plus Gold RGB serisi (düz KCAS Gold veya KCAS Plus değil)
Aero Bronze serisi
Aero Bronze Modular serisi
Cylon Full-Range serisi (düşük veya eski sistemler için)
Aero White serisi (düşük veya eski sistemler için)

Ben HABAR 🆎'nin yalancısıyım, o güzel demişti :D.

10700K-10850K gibi bileşenler ile sistem topluyorsanız en azından bir Core Reactor alın bence, zaten bu aralar fiyatı düşüyor.
Core Reactor`ün bir diğer artısı küçük boyutu (140mm uzunluk). Bu da Phanteks P300A gibi kısa kasalarda veya ITX kasalarda sistem toplayanlar için olumlu bir özellik. Ek olarak daha yüksek kapasiteli güç kaynağına ihtiyacı olup boyut sınırı olanlar (SFX`ler haricinde) EVGA SuperNova G3 1000W modeline bakabilirler, uzunluğu 150mm olan bir ünite.

Genel olarak çok iyi bir derleme olmuş, özellikle modellerin önerilme nedenlerinin belirtilmesi alacakların da bilgi sahibi olmasını sağlamış. Eklemek istediğim noktalar şunlar:
- Hydro K`yı yapısından dolayı pek önermiyorum, yine de giriş seviyesi sistemlerde uyguna geldiğinde kullanılabilir.
- Elektrik altyapısı iyi olan bölgelerde WPM Gold Zero kullanılabilir, koruma yönü rakiplerinden zayıf kaldığı için pek önerdiğim ve tercih ettiğim bir model değildi ancak şu anda (650W) modelinin fiyatı çok cazip görünüyor.
- MWE Bronze V2 modeli birincil yapı olarak Pylon`dan daha iyi ancak düşük yükte Coil Whine sorunu yaşayanlar olmuş, kullanımı etkileyecek bir sorun değil gerçi.
- Performance GD modeli kaliteli ve modern bir ünite ancak Sleeve Bearing fanı bilgisayarı kötü ortamda ve aralıksız kullanacaklar için uzun vadede sorun yaratabilir.

Bilgi eksiğinden dolayı konulmuş galiba o sınıfa, gerçi TechPowerUp detaylı incelemesini yaptı yakın dönemde.
İncelemesinde iyi yorum mu yaptı?
XPG Pylon low priority units - minor issues or lack of info (düşük öncelikli birimler - küçük sorunlar veya bilgi eksikliği) kısmında. Tier list yapıldığında incelemesi olmadığı için o kategorideymiş. Yenisi yapınca düzeltileceğini söylediler. 2 gün önce bizzat kendim sordum. Bilgi eksikliğinden dolayı ordaymış.
Anladım.
Ben HABAR 🆎'nin yalancısıyım, o güzel demişti :D.

10700K-10850K gibi bileşenler ile sistem topluyorsanız en azından bir Core Reactor alın bence, zaten bu aralar fiyatı düşüyor.
O zaman bende GF1 alayım zaten aynı fiyattalar Core Reactor ile.

Çok üşeniyorum şu PSU'ları öğrenmeye, en azından benim yerime öğrenen ve bizi bilgilendiren kişiler mevcut.

Güzel rehber :)
İkizim misin?

Ben de zaten yeni ekran kartı, monitör, SSD, RAM öğrenmişim iyice çorba etmemek için PSU'ya hiç girişmedim. Belki 1 ay sonra denerim.

GF1 750W modelinde EPS ve PCI-e için sadece 3 giriş var.

Yani 8+4 pin CPU güç bağlantısı ve 2X 6+2 pin PCI-e güç bağlantısı yapmaya çalışırsan yapamazsın.

10700K'nın yanına B460 anakart almayı düşünüyorsan orasını bilemiyorum tabii.

850W modelinde ise her konuda yeteri kadar giriş var, ben 850W modelini satın aldım.

GF1 750W modelinde EPS ve PCI-e için sadece 3 giriş var.

Yani 8+4 pin CPU güç bağlantısı ve 2X 6+2 pin PCI-e güç bağlantısı yapmaya çalışırsan yapamazsın.

10700K'nın yanına B460 anakart almayı düşünüyorsan orasını bilemiyorum tabii.

850W modelinde ise her konuda yeteri kadar giriş var, ben 850W modelini satın aldım.
Z490-A-PRO almayı düşünüyorum. Bütçe azaltıp B460 alabilirim ben bu PCI işlerinden pek anlamıyorum. Z490 alırsam takamaz mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı