Bütçeye göre PSU tavsiyesi

• Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 8.121
Bütçe
200-2300 TL
Hocam CX 650-F RGB bronze sertifikalı ama Tier B.

Onu Tier B low units almış hocam.
Burada XPG Pylon yok galiba, ben göremedim.

Bazı istisnalar mevcut, sertifika her zaman ilk bakılması gereken yer değil. Titanium PSU'lardan iyi olan Platinum PSU'lar mevcut mesela. CX-F de öyle bir ürün olabilir, kaliteliymiş hatta. Tier'deki en kaliteli ürün rengine boyanmış.

XPG Pylon iyi bir model, MWE Bronze serisi de hoş.

Sadece APU sistemlerde kullanılması ya da D sınıfına koyulması için bir sebep yok.

Genel olarak çok iyi bir derleme olmuş, özellikle modellerin önerilme nedenlerinin belirtilmesi alacakların da bilgi sahibi olmasını sağlamış. Eklemek istediğim noktalar şunlar:
- Hydro K`yı yapısından dolayı pek önermiyorum, yine de giriş seviyesi sistemlerde uyguna geldiğinde kullanılabilir.
- Elektrik altyapısı iyi olan bölgelerde WPM Gold Zero kullanılabilir, koruma yönü rakiplerinden zayıf kaldığı için pek önerdiğim ve tercih ettiğim bir model değildi ancak şu anda (650W) modelinin fiyatı çok cazip görünüyor.
- MWE Bronze V2 modeli birincil yapı olarak Pylon`dan daha iyi ancak düşük yükte Coil Whine sorunu yaşayanlar olmuş, kullanımı etkileyecek bir sorun değil gerçi.
- Performance GD modeli kaliteli ve modern bir ünite ancak Sleeve Bearing fanı bilgisayarı kötü ortamda ve aralıksız kullanacaklar için uzun vadede sorun yaratabilir.
XPG Pylon iyi bir model, MWE Bronze serisi de hoş.

Sadece APU sistemlerde kullanılması ya da D sınıfına koyulması için bir sebep yok.
Bilgi eksiğinden dolayı konulmuş galiba o sınıfa, gerçi TechPowerUp detaylı incelemesini yaptı yakın dönemde.

650W ve 550W modelinin ripple değerleri ise güzel.

650W modelinin %100 ve %110 yükte biraz fazla bence.(50-70 mV)
Tabii %100 ve %110 yükte kullanılmamalı zaten.
MWE modellerine hiç bakmamıştım normalde, Pylon'dan daha iyiymiş anladığım kadarıyla.

Aşırı fark yok ama XPG Pylon yerine MWE Bronze 650W almak daha mantıklı.(LLC ve DC to DC var)
Merhabalar, öncelikle elinize sağlık faydalı bir konu olmuş. Bir soru sormak istedim.
Aerocool markası kaliteli midir? Mesela Everest, Frisby almayın derler. Patlar derler. Bilgilendirirseniz sevinirim. 300W Versatile marka PSU aldım memnun değilim. Eğer Aerocool hakkında bilgilendirirseniz yukarıdaki Aerocool 500W olandan almak isterim.

Türkiye'de ne durumda bilmem ama yurtdışında forumlarda gördüğüm kadarıyla Türkiye'deki Frisby, Everest gibi muamele görüyor.

Orada olan farklı bir model.
Türkiye'de olan modeller o kalitede değil, Türkiye'de olan White modeli c-.

Burada XPG Pylon yok galiba, ben göremedim.

Bazı istisnalar mevcut, sertifika her zaman ilk bakılması gereken yer değil. Titanium PSU'lardan iyi olan Platinum PSU'lar mevcut mesela.
XPG Pylon diğerlerinde var. O zaman ya XPG Pylon ya da CM MWE alacağım. Tek tek RPM hocam gibi toplayacağım bende. Normalde 3500'e 10700K alacaktım ama 10850K'yı 3300 TL'ye görünce onu alacağım. Bu işlemcilere böyle PSU'lar alıp hemen kullanmaya başlamalı mıyım yoksa para biriktirip Core Reactor, Focus Plus mı bakmalıyım_

Hocam CX 650-F RGB bronze sertifikalı ama Tier B.

XPG Pylon low priority units - minor issues or lack of info (düşük öncelikli birimler - küçük sorunlar veya bilgi eksikliği) kısmında. Tier list yapıldığında incelemesi olmadığı için o kategorideymiş. Yenisi yapınca düzeltileceğini söylediler. 2 gün önce bizzat kendim sordum. Bilgi eksikliğinden dolayı ordaymış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı