Bütün hesaplar teker teker çalınıyor

KawaiiAlly

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600, MSI RX6500XT, Corsair Vengeance Pro 8x2 3200MHz, Seagate 1TB 7200RPM, Samsung M.2 970 Evo 500GB
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, dün geceden beri kullandığım bütün hesaplarım çalınıyor. Discord, Steam, Twitter, Spotify, Reddit, Microsoft vs. Hepsine saldırı düzenleniyor. 2 aşamalı doğrulama olmasına rağmen hesaplarım gitti (fakat geri alabildim). PC'ye format vakti gelmiş diyip format atmama rağmen hala saldırılar devam ediyor. Öyle her gördüğüm siteden bir şey indiren bir insan da değilim hatta bunlar başladığında hastaydım ve yataktaydim.

Sizce sebebi ne bunların?

Arkadaşlar merhaba, dün geceden beri kullandığım bütün hesaplarım çalınıyor. Discord, Steam, Twitter, Spotify, Reddit, Microsoft vs. hepsine saldırı düzenleniyor. 2 aşamalı doğrulama olmasına rağmen hesaplarım gitti (fakat geri alabildim). PC'ye format vakti gelmiş deyip format atmama rağmen hala saldırılar devam ediyor. Öyle her gördüğüm siteden bir şey indiren bir insan da değilim hatta bunlar başladığında hastaydım ve yataktaydim.

Sizce sebebi ne bunların?

Yüksek ihtimalle RAT yemişsin kardeşim, format atmadan kurtuluşun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir veri sızıntısı sonucu bilgileriniz yayılmış olabilir, eğer her sitede aynı ya da benzer şifreler kullanıyorsanız kolayca ele geçirebilirler hesaplarınızı.

Şu sitede mail adresinizi sorgulayarak veriniz sızdırılmışmı diye kontrol edebilirsiniz benim Microsoft hesabım 6-7 farklı platformun veri sızıntısı sonucu yayılmıştı hala daha hesabıma girmeye çalışanlar var.

1742201241871.png

Aynı sorun bende de oldu. Tüm hesapları geri alabildim ama tekrar olmasından korkuyorum.
Bunun çözümü nedir?

Herhangi bir sıkıntılı siteye giriş yapmadığından emin misin?

Eminim, en çok o konuda kendime güvenirim.

Yüksek ihtimalle RAT yemişsin kardeşim, format atmadan kurtuluşun yok.

Format attım bilgisayara ama yine de saldırılar devam ediyor.

Bir veri sızıntısı sonucu bilgileriniz yayılmış olabilir, eğer her sitede aynı ya da benzer şifreler kullanıyorsanız kolayca ele geçirebilirler hesaplarınızı.

Şu sitede mail adresinizi sorgulayarak veriniz sızdırılmışmı diye kontrol edebilirsiniz benim Microsoft hesabım 6-7 farklı platformun veri sızıntısı sonucu yayılmıştı hala daha hesabıma girmeye çalışanlar var.

Eki Görüntüle 2447616

Sadece Microsoft için geçerli galiba, Gmail hesabımı girdiğimde bir şey olmuyor.

Hocam güzel bir Firewall'lu antivirüs ile birçok zararlı yazılımı daha aktif olmadan bertaraf edebilirsiniz. Bazı virüsler bilgileri hemen çalmıyor. 1 aya kadar bekleyip sonra aktifleşenler var sizi duruma ayıltmamak için. Genelde tarayıcınızda otomatik giriş açıksa eğer hesaplara, cookie token vb. o hazır giriş datalarını çalıyorlar. O zaman faktör falan işe yaramıyor zaten ellerinde anahtar olduğundan. Sıfırlamak yerine tüm diskleri temizleyerek temiz format atmak en sağlıklısı bence. Ben manuel firewall kullanıyorum ve internete giriş yapacak en ufak detay bile önce bana soruyor. GÜveniyorsam ve biliyorsam izin veriyorum. O nedenle virüs girse bile dışarıya bir şey sızdıramıyor.

Eminim, en çok o konuda kendime güvenirim.

Format attım bilgisayara ama yine de saldırılar devam ediyor.

O zaman tüm şifreleri değiştir, ve eğer hesaplarında başka cihazlar varsa, onları hesaptan at her gün de düzenli olarak virüs taraması yaparsan sorun olmaz.

Microsoft'ta bir şeylik var geçen de benim arkadaşım VPN indirmişti ondan sonra patladı. Microsoft hesabı kitleniyor sürekli geri alamıyor, çoğu platformdaki hesabı çalındı. MS hesabına giremediği için kitlendiği için işlemleri de ilerletemiyor. Seni bezdirene kadar uğraşıyorlar, zaten elle bir müdahale yapmıyorlar otomatik botlarla hesap çalmayı otomatikleştirmişler.
Zor bir uğraş süreci geçmiş olsun, önemli olan ana mailini kurtarman. Sonra tüm hesaplarına 2FA koruma koyucan başka türlü zor. Yeni bir şifre dizilimine geçmeni önerebilirim.

O zaman tüm şifreleri değiştir, ve eğer hesaplarında başka cihazlar varsa, onları hesaptan at her gün de düzenli olarak virüs taraması yaparsan sorun olmaz.
Microsoft'ta bir şeylik var geçen de benim arkadaşım VPN indirmişti ondan sonra patladı. Microsoft hesabı kitleniyor sürekli geri alamıyor, çoğu platformdaki hesabı çalındı. MS hesabına giremediği için kitlendiği için işlemleri de ilerletemiyor. Seni bezdirene kadar uğraşıyorlar, zaten elle bir müdahale yapmıyorlar otomatik botlarla hesap çalmayı otomatikleştirmişler.
Zor bir uğraş süreci geçmiş olsun, önemli olan ana mailini kurtarman. Sonra tüm hesaplarına 2FA koruma koyucan başka türlü zor. Yeni bir şifre dizilimine geçmeni önerebilirim.
Aynı şekilde yaptım, bütün şifreleri değiştirdim. Bütün hesaplara farklı sifreler koydum. Ama yinede kuytu köşede kalan hesaplara giriş yapmayı deniyorlar. Bir kere denedikleri hesabada bir daha saldırmıyorlar çok kafa karıştırıcı.

Yeni konular

Geri
Yukarı