Bütün tanışma yollarının kapalı olması

Bygkhn7109

Hectopat
Herkese merhaba, buraya yazmadan önce çok düşündüm ancak internetteki diğer forumlara kıyasla burada çok daha mantıklı düşünen ve muhtemelen bana faydası dokunacak insanların var olduğunu düşünerek yazıyorum. Efendim şimdi benim derdim şu, ülkemizdeki kızlar neden her şeye kapalılar? Sokak, eğlence alanları, sosyal medya artık aklınıza ne geliyorsa, neden genel bir reddetme kültürü var. Elbette ki günümüzde sapığı, iti kopuğu, serserisi her türlü pisliği var bunu kabul ediyorum ama ya çok iyi niyetle belki de gerçekten içinden bir şeyler hissederek gelen ve tanışmak isteyen biri neden geri çevriliyor? Bunun altında yatan psikoloji ne? Kendimi kızların yerine koyduğumda diyorum ki eli yüzü düzgün, kibarca ve saçmalamadan tanışmak isteyen biriyle gayet tanışılabilir. Bahsettiğim şey direkt telefon isteme, işte hadi gel kahve içelim gibi bir emrivaki değil. Gayet medeni ve saygı çerçevesinde bir görüşme istemek, belki daha da güven sağlamak adına sosyal medyadan bir süre konuşulabilir veya direkt tanışma esnasında biraz konuşulup karar verilebilir. Ancak kibarca bir teklifte bulunan birini kaba bir şekilde adeta ego tatmin edermişçesine reddetmek sizce ne kadar doğru?

Bu yazıyı görüp forumda bulunan hanımefendiler varsa özellikle cevap vermelerini rica ediyorum.

Son düzenleme:
Psikoloji, ilişkiler, kırmızı hap gibi konular üzerine okumalar yapmadan ilişkilerde yeni şeyler denemeye karar vermeden önce ben de aynen bu şekilde soruyordum bu sorunun cevabını bir forum üyelerinin 1-2 cümlesiyle bulamazsın okumalar yapmalı oradan öğrendiklerini uygulamalı faydalı olanları benimsemeli ve bu okumalardan ayrı olarak daha önce ilişkilerinde zararlı olarak görüp denemediğin şeyleri ilişkilerinde denemelisin. Ayrıca kadınlara kendileriyle alakalı soru sormanın hiçbir mantığı yok bir ceylan aslana nasıl avlanacağını söylemez.

Cevap basit: Ataerkilliğin baskın olduğu her toplumda bunu görebilirsiniz ve kızların böyle olma sebebinin de aslında erkekler olduğunu söyleyebiliriz. Kızlara karşı aşırı derecede gereksiz yere ilgili davranılıyor ve bir kıza birden fazla kişi yazıyor. Birden fazla kişi yazdığından dolayı da kız seçici oluyor ve birden fazla alternatifi olduğu için kafasına göre davranabiliyor. Bizim erkeklerimizin nerede ve nasıl davranacağını öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kızlar her ne kadar ilgi gösteren erkeklerden hoşlandıklarını belirtseler de tamamıyla bir yalandan ibarettir. İlgi gösteren erkekle bir süre vakit geçirirler ve sonra da ilgiden sıkılınca seriden nextlerler. Hiçbir kıza karşı aşırı ilgi göstermeyin, aşırı ilgi gösterirseniz de kız size karşı heyecan, merak duymaz ve muhtemelen de onun alternatifi konumuna düşersiniz. Kimsenin alternatif konumu olmayın ve alternatif konumu kısmına da düşmeyin, bu insanı çok düşer.

Bir tavsiye daha vermek isterim ki ne olursa olsun kızlarla dertleşmeyin. Dertlerinizi anlatmanız, kız karşısında bir tık kötü duracaktır. Kızlar her ne kadar dertlerinizi dinlediklerini belirtse de bir süre sonra sizden aşırı sıkılabilirler ve size karşı bir heyecan, merak duymazlar. Sizden çabuk sıkılırlar. Kızlar oldukça garip varlıklar, onlara karşı ne aşırı ilgili davranacaksınız ne de çok ilgisiz olacaksınız. Bunun orta yolunu bulmak lazım. Hiç ilgi ya da çok fazla ilgi gösterirseniz de o ilgi bir süre sonra teper ve kendinizi ya şutlanmış ya da yedek konumunda bulursunuz.

Herkese merhaba, buraya yazmadan önce çok düşündüm ancak internetteki diğer forumlara kıyasla burada çok daha mantıklı düşünen ve muhtemelen bana faydası dokunacak insanların var olduğunu düşünerek yazıyorum. Efendim şimdi benim derdim şu, ülkemizdeki kızlar neden her şeye kapalılar? Sokak, eğlence alanları, sosyal medya artık aklınıza ne geliyorsa, neden genel bir reddetme kültürü var. Elbette ki günümüzde sapığı, iti kopuğu, serserisi her türlü pisliği var bunu kabul ediyorum ama ya çok iyi niyetle belki de gerçekten içinden bir şeyler hissederek gelen ve tanışmak isteyen biri neden geri çevriliyor? Bunun altında yatan psikoloji ne? Kendimi kızların yerine koyduğumda diyorum ki eli yüzü düzgün, kibarca ve saçmalamadan tanışmak isteyen biriyle gayet tanışılabilir. Bahsettiğim şey direkt telefon isteme, işte hadi gel kahve içelim gibi bir emrivaki değil. Gayet medeni ve saygı çerçevesinde bir görüşme istemek, belki daha da güven sağlamak adına sosyal medyadan bir süre konuşulabilir veya direkt tanışma esnasında biraz konuşulup karar verilebilir. Ancak kibarca bir teklifte bulunan birini kaba bir şekilde adeta ego tatmin eder mişçesine reddetmek sizce ne kadar doğru?

Bu yazıyı görüp forumda bulunan hanımefendiler varsa özellikle cevap vermelerini rica ediyorum.

Kalitesiz insan göstergesi bro. Bu şekilde olan biriyle konuşsan ne elde edeceksin? Toksik bir ilişkiden başka hiçbir şey veremezler. Sebebi kesinlikle görgüsüzlük, eğitimsizlik ve karaktersizlik. Ne kadar çirkin olunursa olsun, saygısızlık ve kişisel sınır ve alanın ihlali söz konusu olmadıkça böyle terbiyesizlikler çok net bunları gösterir.
Bakındığın çevreyi değiştirmelisin, sırf bu sebeple bir hobi edinebilirsin. Misal şu iki opsiyonu düşün gerisi zaten oturur, karşı cinsin ile tanışma ihtimalinin olduğu bir aktivite bakınırken voleybol ile ilgili bir aktiviteye mi gidersin, boksa mı? Karşı cinsinden beklentin kibarlık, kültür gibi şeylerse keman kursunu mu tercih edersin, 101 kafeyi mi?

Cevap basit: Ataerkilliğin baskın olduğu her toplumda bunu görebilirsiniz ve kızların böyle olma sebebinin de aslında erkekler olduğunu söyleyebiliriz. Kızlara karşı aşırı derecede gereksiz yere ilgili davranılıyor ve bir kıza birden fazla kişi yazıyor. Birden fazla kişi yazdığından dolayı da kız seçici oluyor ve birden fazla alternatifi olduğu için kafasına göre davranabiliyor. Bizim erkeklerimizin nerede ve nasıl davranacağını öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kızlar her ne kadar ilgi gösteren erkeklerden hoşlandıklarını belirtseler de tamamıyla bir yalandan ibarettir. İlgi gösteren erkekle bir süre vakit geçirirler ve sonra da ilgiden sıkılınca seriden nextlerler. Hiçbir kıza karşı aşırı ilgi göstermeyin, aşırı ilgi gösterirseniz de kız size karşı heyecan, merak duymaz ve muhtemelen de onun alternatifi konumuna düşersiniz. Kimsenin alternatif konumu olmayın ve alternatif konumu kısmına da düşmeyin, bu insanı çok düşer.

Bir tavsiye daha vermek isterim ki ne olursa olsun kızlarla dertleşmeyin. Dertlerinizi anlatmanız, kız karşısında bir tık kötü duracaktır. Kızlar her ne kadar dertlerinizi dinlediklerini belirtse de bir süre sonra sizden aşırı sıkılabilirler ve size karşı bir heyecan, merak duymazlar. Sizden çabuk sıkılırlar. Kızlar oldukça garip varlıklar, onlara karşı ne aşırı ilgili davranacaksınız ne de çok ilgisiz olacaksınız. Bunun orta yolunu bulmak lazım. Hiç ilgi ya da çok fazla ilgi gösterirseniz de o ilgi bir süre sonra teper ve kendinizi ya şutlanmış ya da yedek konumunda bulursunuz.

Genellemeniz doğru cidden katılıyorum, ilişkide ilgi konusunda da katılıyorum açıkçası ama karşımızda bulunan kişiye de bağlı olduğunu düşünüyorum. Dertleşme kısmına, kadının karşısında zayıf görünmeye sebep olacak böyle şeylere kesinlikle katılıyorum genel olarak güzel bir yazı yazmışsınız.
Cevap basit diye başlamış olmanız biraz yanlış açıkçası insanların beklentileri ve arzuları, içgüdülerinin temelde aynı olmasına rağmen çok değişkenlik gösterebiliyor.

Açıkçası bu konuda ben karamsarlığa kapılmak yerine mutlu oluyorum çünkü bu tarz kalitesiz insanlardan kolayca filtrelenmiş oluyorsunuz bu kalitesizliği ebeveyn olduktan sonraki konularda karşınızda bulsanız çok daha büyük problemler yaratır. Ayrıca herkesin yazıyor olması büyük avantajlar getiriyor bence sadakat gibi şeyleri kesinlikle görmemize olanak sağlıyor bu ortam. Tek problem bir ilişkiye başlamanın zorlaşmış olması ancak maalesef bu konuda yapılacak şeyler kısıtlı kendini geliştirip kadın için reddedilmesi zor biri olacaksın başka bir çözüm göremiyorum.

Not: Kullandığınız "yedek olursun, şutlanırsın" gibi cümleler bence çok yanlış. İnsanı, kadınların ilişkilerde seçici olduğunu kabullenmiş bir zihnin meyvesi olan cümleler gibi düşünmeye itiyor.

@AyhanTheAlwaysJunior bir kadına zaten birden fazla kişi yazdığı için seçiciler. Bunda yanlış olan bir kısım şahsen göremiyorum. Herkesin beklentileri, arzuları, istekleri farklıdır. Haklısınız ama gerçekleri de görmek lazım ve ülkemizdeki gerçekler de bunlar. Bunların olduğunu düşünüyorum. Birden fazla kızla tanıştım, gezdim, arkadaşlık ettim ve tecrübelerimin sonucunda böyle bir düşünce, yorum ortaya çıkarttım. Kadınların istediği ilgiyi aşırı şekilde vermezseniz, onlar sizin peşinizden koşar. İsterseniz bir de istediğim şekilde deneyebilirsiniz, aradaki farkı siz de göreceksiniz. Sonuçta kaybedeceğiniz bir şey olmaz :)

@AyhanTheAlwaysJunior bir kadına zaten birden fazla kişi yazdığı için seçiciler. Bunda yanlış olan bir kısım şahsen göremiyorum. Herkesin beklentileri, arzuları, istekleri farklıdır. Haklısınız ama gerçekleri de görmek lazım ve ülkemizdeki gerçekler de bunlar. Bunların olduğunu düşünüyorum. Birden fazla kızla tanıştım, gezdim, arkadaşlık ettim ve tecrübelerimin sonucunda böyle bir düşünce, yorum ortaya çıkarttım. Kadınların istediği ilgiyi aşırı şekilde vermezseniz, onlar sizin peşinizden koşar. İsterseniz bir de istediğim şekilde deneyebilirsiniz, aradaki farkı siz de göreceksiniz. Sonuçta kaybedeceğiniz bir şey olmaz :)

Hemfikir olduğumuz bir konu zaten bu bahsettiğiniz. Ancak kendisine kötü davranılmasından hoşlanan bir kadından ben hoşlanacak mıyım? Asıl soru bu.

Bahsettiğiniz durumlar benim açımdam güzel şeyler. Asil, saygımı, ilgimi, vaktimi ve ona harcadığım tek eşliliğimi hak edecek bir kadın varken neden bu bahsettiğiniz, seçici olduğunu benimsemiş hala ilkel olan şahısları kabulleneyim?

Son olarak seçici olursan seçici taraf olmuş olursun, istisna olmak zor bir şey değil. Koruyup kollayacağım, fiziksel ve zihinsel olarak üstün olduğum bir kişi tarafından seçilmek kabulleneceğim bir durum değil.

Kadın mı üstün erkek mi üstün diye tartışmaya da gerek olduğunu düşünmüyorum bu kadar bariz konulara vakit ayırmaya gerek yok. Not da düşeyim çok naif ve saygılı biriyimdir, erkeğin baskın taraf olduğunu düşünüyor olmam beni bir bully yapmaz.

Teşekkürler, saygılarımla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı