Büyük İstanbul depremi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu konuda az da olsa şanslıyım diye düşünüyorum rahmetli dedem yapmış 4 kat ve 4 kat yan yana dikdörtgen biçimde bir apartman kolonları perdeleme şeklinde en sağlam biçimde yapılmış 2 deprem görmüş hasarsız atlatmış bir binadayım. Ama bu demek değil ki yıkılamaz benim yıkılmasa yanımdaki yıkılacak ve canlar yanacak İstanbul'da deprem ciddi anlamda gerçekleşirse Türkiye 100 yıl geri gider İstanbul = Türkiye'nin kalbi.
 
Hocam kısacası ülkede bir yerden verip bir yerden alıyorlar, sağlam düzgün yapılan bina yok. Hepimiz diken üstündeyiz. Bu yıkılan yerlerde kentleşme ile raylı sistemler yapılmalı ama yine, aynı yerlere aynı binaları malzemeden çalarak felakete yine bir temel hazırlayacaklar.
Bu milletten hiç bir şey olmaz hocam, hiçbir ülkede bu kadar birbirine düşmanlık görmedim.
 
Sadece İstanbul değil. Hiçbir ildeki deprem hakkında güzel şeyler düşünmüyorum. Bir an önce her ilde yeniden yapılanma, imar planlamaları vs. alanlarında çalışmalara başlanmalı. Ne kadar vaktimiz var bilmiyoruz olabildiğince çabuk yapılandırılmalar başlamalı. Riskli yerler mühürlenmeli.

Dediğinize katılıyorum deprem can yakar ancak İstanbul'da olması çok daha tehlikeli bakın sakın yanlış anlamayın insani açıdan demiyorum İstanbul Türkiye'nin eli ayağı.
 
Şu an enkaz altında kalan insanlar dışında bir şey düşünmüyorum. Herkes büyük küçük demeden elinden gelen yardımı yapmalı.
 
Riskte olan illerden birinde yaşayan biri olarak söylüyorum, o gün sanırım öleceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı