Büyük kurumsal firmalardan gelen iş teklifi nasıl değerlendirilmeli?

Edmond dantes

Kilopat
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
214
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Tasarımcı
Merhabalar, ailem İstanbul Beylikdüzü'nde ancak ben şu an Kocaeli'de üniversitenin 4. yılındayım. Sadece bir dönemim kaldı. Aynı zamanda şu anda bu şehrin önemli hatta belki de en başarılı reklam ajanslarından birinde neredeyse 2 yıldır yoğun bir şekilde grafik tasarımcı olarak çalışıyorum bana sunduğu şartlar çok da iyi değil hakkımı alamıyorum ve biraz da mobingimiz var ancak bu şehirde okurken kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için yeterli sayılır, tasarım çizgimi geliştirmek, bana kattıkları ve katmaya devam ettikleri içinse şehrin en iyisi diyebilirim. Burada bizim müşterimiz olan ve ülkede dalında en iyi olan firmalarından birinden iş teklifi aldım. İş yeri İstanbul ümraniye'de, yani hiç bilmediğim bir muhitte. Bana sunduğu fiyat teklifi çalıştığım yerin 2 katından biraz fazla ancak benden grafik tasarımın yanında tecrübemin çok az olduğu prodüksiyon desteği de istiyorlar. Burada kendimi prodüksiyon kanadında da geliştirebilirim. Kabul ettiler bunu. Bunu yaparken yurt dışı fuarlarını da sıkça gezeceğiz. Bunların dışında da ise e ticaret kanadında da eksikleri var boş vakitlerimde oraya da destek vermemi talep ettiler. Ancak bu kısım benim alanım dışında. Bu tarafta yapacaklarım siparişleri ve kargolarını takip etmek, sorgulamak, web sitesini yönetmek vs. e ticaret takibini yapabilecek bir altyapım veya kabiliyetim yok bunu onlara da aktardım. Ancak o kısmı %100 netleştirmedik. Onun dışında bu firmada da mobing olduğunu biliyorum. Bu firmanın işlerini yaparken bana bu teklifi yapan kişi ile muhattap oluyorum. Beni bazen darlıyor ancak çalıştığım ajans içerisinde işlerini yaparken en çok keyif aldığım firma bu. Sizce nasıl değerlendirmeliyim?
 
Son düzenleme:
peki ne öneriyorsunuz? mevvcut yerimde kalmalımıyım (Neredeyse 2 yıl olacak burada) yoksa yeni, teklifi veren yeren mi geçmeliyim?
Istanbul'da olman mesleğini ve çevreni geliştirmek için büyük bir fırsat. Yurtdışı imkanı, maaş avantajı ve CV'ne ekleyebileceğin büyük bir şirket de var. Şahsen düşünmem bile kabul ederim. Nerede işe başlarsan başla sana yüklenecekler zaten şu anda yüklendiklerini söylüyorsun. En kısa zamanda iş hayatına atılıp yükselmek için güzel bir fırsat.
 
Istanbul'da olman mesleğini ve çevreni geliştirmek için büyük bir fırsat. Yurtdışı imkanı, maaş avantajı ve CV'ne ekleyebileceğin büyük bir şirket de var. Şahsen düşünmem bile kabul ederim. Nerede işe başlarsan başla sana yüklenecekler zaten şu anda yüklendiklerini söylüyorsun. En kısa zamanda iş hayatına atılıp yükselmek için güzel bir fırsat.
Peki okulumu nasıl yapmalıyım? Bir dönemim kaldı
 
Yeni tecrübeler, yeni deneyimler seni daha da ileriye götürecektir. Her yerde olduğu gibi sadece alışma süreci insanı sıkıyor. Karakterini bilmediğin insanlarla çalışacaksın, genelde onlar insanın canını sıkar belki senin için çok daha iyi olacaktır. Alanında uzman biriysen fırsatı kaçırma arkadaşın dediği gibi çevre yaparsın maaşı fazla. Maaşı fazla olduğu için beklentileri yüksek olacaktır. Bunların üstesinden gelirim diyorsan hiç tereddüt etme bence. Fırsatlar insanın ayağına her zaman gelmez bazen değerlendirmek gerekir. Ayağın çekmiyorsa da karar yine senin.
 
Bence sevmediğin bir iş teklif edilmiyorsa, daha fazla ücret teklif ediliyorsa, ailenin evine de daha yakınsa o işe girmelisin. En azından ben olsam öyle yapardım.
Peki okulumu nasıl yapmalıyım? Bir dönemim kaldı
Okula izin vereceklerini düşünüyorum. Zaten haftada 2, belki 3 gün gidiyorsundur. Ya sürekli git-gel yapacaksın, ya da ben Kocaeli'de kalacağım, işleri bana anlatın, oturduğum yerden yaparım diyeceksin.
İşin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama kulağa evden de hatırı sayılır miktarı yapılabilir gibi geliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı