Bufferbload test sonucu nasıl olmalı?

İnternet ve network işlerinden pek anlamıyorum arkadaşlar, sizce yaptığım testteki değerler ne anlama geliyor ve iyi değerler mi? Ben özellikle rekabetçi oyunlar oynuyorum, R6S gibi; bu değerler yeterli mi yoksa daha iyi değerler edinmem gerekiyorsa ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-14 012936.png
    373,2 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleyen: Moderatör:

ISP modemi ile bu kadar olur SQM(cake) destekli Gaming modem alırsan veya OpenWrt destekli modem ayarlaması ile daha da düşürebilirsiniz.

ISP modemi ile bu kadar olur SQM(cake) destekli Gaming modem alırsan veya OpenWrt destekli modem ayarlaması ile daha da düşürebilirsiniz.
Bahsettiğiniz şeyler ne oluyor hocam tam olarak? Şimdi benim modem mi değişmem gerek? Modem değişirsem şuanki kullandığım internet sağlayıcısınıda değiştirmem mi gerekir?

Bahsettiğiniz şeyler ne oluyor hocam tam olarak? Şimdi benim modem mi değişmem gerek? Modem değişirsem şu anki kullandığım internet sağlayıcısınıda değiştirmem mi gerekir?

Anlatması çok uzun sürer videoyu izleyebilirsin, kısacası router Gaming paketlerini algılayıp öncelik sağlıyor evdeki diğer bireylerin bildirdiği yükten minimum derecede etkileniyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğiniz şeyler ne oluyor hocam tam olarak? Şimdi benim modem mi değişmem gerek? Modem değişirsem şu anki kullandığım internet sağlayıcısınıda değiştirmem mi gerekir?

Boyle bir cikarimi nasıl yaptin? Internet altyapin nedir? Internetine ve butcene uygun Keenetic modem alirsin, dogru ayarlarla en verimli sekilde kullanirsin interneti.

Peki evdeki diğer insanların interneti yavaşlamış mı olur? Babam evden çalışıyor iş için dosya aktarım falan yapıyor onu kısıtlarsam sıkıntı olur.

Peki evdeki diğer insanların interneti yavaşlamış mı olur? Babam evden çalışıyor iş için dosya aktarım falan yapıyor onu kısıtlarsam sıkıntı olur.

Hayır dostum sadece öncelik veriyor izlersen anlarsın yaşı küçük bir arkadaşa benziyorsun o sebepten dolayı uygulayabileceğini düşünmüyorum yine de bilgilenmiş olursun. Oyunlarda ping sorunumu yaşıyorsun neden böyle bir arayıştasın?

Boyle bir cikarimi nasıl yaptin? Internet altyapin nedir? Internetine ve butcene uygun Keenetic modem alirsin, dogru ayarlarla en verimli sekilde kullanirsin interneti.
Turksat kablonet kullanıyoruz. Babam modem değişmeye sıcak bakmıyor işimi görüyor diyor. Oyunlarda o bir şeyler indirirken gecikmem artıyor ama onun dışında video izlerken falan oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum sadece birisi bir şey indirirken sorun oluyor.

Yani internet terimlerini hiç bilmediğim için yaşımın küçük olduğu varsayımını çıkarmanız biraz garip geldi. Yaşım 22. Ping sorunu yaşamıyorum ama r6s oynarken sol altta sürekli paket loss diyip duruyor fakat oyun içinde pingim genelde 50-60ms. Tabi atadığı sunucuya göre değişiyor mesela batı veya orta avrupada 50-60ms kuzey veya doğu avrupada 70-80ms alıyorum.

Hocam o zaman ya çok hızlı bir internete geçiş yapman lazım ya da yukarıdaki teknolojileri destekleyen bir router temin etmen lazım, yapılabilecek şeyler belli. Çünkü sen oyun oynarken evdekiler video/indirme işlemi yaparsa ister istemez etkileniyorsun.

Şu anki kullandığımız modemin destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim? Babama soruyorum o da bilmiyor. Sanırım o da benim gibi cahil bu konularda. Bana da kızıyor modem, internet falan değiştirelim dediğimde. Şu an en iyi performansı alabilmek için internetten ne yapmam gerek? Hani yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam videoyu izledim sanırım amaç şu ağda öncelik tanıyorum kendime ve birisi video izlerken veya indirme yaparken ben bu durumdan hiç etkilenmiyorum. Fakat şöyle bir şey var herhalde benim çıkarımım yani. Bu yaptığımız ayarlar pingi düşürmüyor yani internetim aynı, aynı gecikme değerlerini alacağım oyunda. Ama birisi bir indirme falan yaparken pingim hep stabil kalacak. Doğru mu anladım?

CBW-383ZN model numarası buymuş modemin​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…