Bufferbload test sonucu nasıl olmalı?

Şu anki kullandığımız modemin destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim? Babama soruyorum o da bilmiyor. Sanırım o da benim gibi cahil bu konularda. Bana da kızıyor modem, internet falan değiştirelim dediğimde. Şu an en iyi performansı alabilmek için internetten ne yapmam gerek? Hani yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam videoyu izledim sanırım amaç şu ağda öncelik tanıyorum kendime ve birisi video izlerken veya indirme yaparken ben bu durumdan hiç etkilenmiyorum. Fakat şöyle bir şey var herhalde benim çıkarımım yani. Bu yaptığımız ayarlar pingi düşürmüyor yani internetim aynı, aynı gecikme değerlerini alacağım oyunda. Ama birisi bir indirme falan yaparken pingim hep stabil kalacak. Doğru mu anladım?

CBW-383zn model numarası buymuş modemin​

Yeni modem almaktan başka çözüm yolu yok maalesef, mobil veri ya da bu şekilde idare etmen lazım.

Yeni modem almaktan başka çözüm yolu yok maalesef, mobil veri ya da bu şekilde idare etmen lazım.
Yeni modem alsam oyunlarda özellikle r6s de pingim düşecek mi? Yoksa aynı değerleri mi görür? Sanırım pingime etkisi yok sadece ağ önceliği yapabilmiş olacağım kendime birisi video izlerken veya indirme yaparken pingim stabil kalacak. Pingin düşmesi için sanırım interneti değiştirmek lazım direkt kökten.

Yeni modem alsam oyunlarda özellikle r6s de pingim düşecek mi? Yoksa aynı değerleri mi görür? Sanırım pingime etkisi yok sadece ağ önceliği yapabilmiş olacağım kendime birisi video izlerken veya indirme yaparken pingim stabil kalacak. Pingin düşmesi için sanırım interneti değiştirmek lazım direkt kökten.

Pingin birazcık düşebilir ama hissedemezsin gibi daha çok paket lose kaynaklı takılmaların önüne geçer 1000 ms 1 saniye olduğu için 60 pingten 55 pinge düşmenin pek bir etkisi olmayacaktır diye düşünüyorum.

Pingin birazcık düşebilir ama hissedemezsin gibi daha çok paket lose kaynaklı takılmaların önüne geçer 1000 ms 1 saniye olduğu için 60 pingten 55 pinge düşmenin pek bir etkisi olmayacaktır diye düşünüyorum.
Anladım hocam teşekkürler sayenizde biraz daha bilgilendim. Bu konuları hiç bu yaşıma kadar bilmiyordum az buçuk kafamda çözdüm. Yeni modem almak lazım. Peki ben yeni modem alsam evde iki modem olacağından dolayı bir sorun olur mu? Şuanki modeme uydu kablosu bağlı aynı zamanda. Bu bir sorun çıkarır mı? Yani ben yeni modemi alsam nasıl kullanmam gerek?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı