Bugün kaç kez zorunlu olarak terminali açtınız?

O kadar çok açtım ki, sayamadım bile. ArcoLinux'u formatlayıp, Xfce masaüstünü yeniden kurdum. Tüm güncellemeleri ve yeni program kurulumlarını terminal üzerinden yaptım. Sistem ancak yola girmeye başladı.
Yarın akşam da pencere yöneticilerini kurar, biraz da onlarla uğraşırım.

Bugün zorunlu olarak kaç kez terminal kullandınız ve kaç dakikanız kaç komut yazmaya harcandı? Uzaktan bakınca komutlar içinde yüzüyormuşuz gibi görünüyor da.

Ben bugün terminali 2 defa kullandım. Sabah 10'dan beri toplam 3 saat ara ile bilgisayar başındayım.
  1. Sabah 10:00 ~
    • Özet amaç: Disk biçimlendirmek.
    • GUI alternatifi var mı?: Var.
    • Kaç dakika zamanınızı aldı?: 1 dakika.
  2. Akşam 6:00~
    • Özet amaç: Sistem sorununu tespit etmek.
    • GUI alternatifi var mı? Yok.
    • Kaç dakika zamanınızı aldı?: 10 saniye.

Uygulama kurmanın komutla daha kolay olduğunu anlatsam da dinleyecek yok, o yüzden sadece Linux kullancılarının bugünkü terminal kullanım süresini toplamak istiyorum.
8gb lık flash belleğimi arkadaşları trollemek için sahte 1tb olarak gösterdim, onun için açtım sadece.

İlk kurulumda sık kullandığım şeyleri terminal kullanmadan yapmaya ayarladığım için
günlük olarak genelde sadece
Kod:
sudo apt update && sudo apt upgrade
yapıyorum terminalde

Bugün az kullandım terminali. 3 kez açtım. 2 kez paket kurma(toplam 2 dakikamı falan aldı, pacman cidden hızlı), bir kez de sistemi güncellemek için kullandım. 3.5 dakikamı aldı.

1 kere açtım.
Sabah 10'da PC açtım ve açar açmaz terminali açtım, hala açık. Evet, Linux kullanıyorum.

Bugün zorunlu olarak kaç kez terminal kullandınız ve kaç dakikanız kaç komut yazmaya harcandı? Uzaktan bakınca komutlar içinde yüzüyormuşuz gibi görünüyor da.

Ben bugün terminali 2 defa kullandım. Sabah 10'dan beri toplam 3 saat ara ile bilgisayar başındayım.
  1. Sabah 10:00 ~
    • Özet amaç: Disk biçimlendirmek.
    • GUI alternatifi var mı? Var.
    • Kaç dakika zamanınızı aldı? 1 dakika.
  2. Akşam 6:00~
    • Özet amaç: Sistem sorununu tespit etmek.
    • GUI alternatifi var mı? Yok.
    • Kaç dakika zamanınızı aldı? 10 saniye.

Uygulama kurmanın komutla daha kolay olduğunu anlatsam da dinleyecek yok, o yüzden sadece Linux kullancılarının bugünkü terminal kullanım süresini toplamak istiyorum.

12 kez kullandım. Toplasan Max 10 dakikamı almıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı