Bugün Linux'lu olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açık kaynak olunca veri çalınamaz mı oluyor hocam? Öyleyse Android üzerinden nasıl bu kadar veri sızıntısı olabiliyor? 🙂

Ben sırf Linux Kernel'i kullandığı için açık kaynaklı olduğunu biliyorum, ayrıca telefonlarda bulunan Android'ler telefon üreticilerinin elinden geçiyor.

@Denizozaltay sana,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir dağıtımda sunabilirler,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir dağıtımda. İstekleriniz doğrultusunda bu isteklerinize uygun dağıtımı seçebilirsiniz.

Öncelikle hayırlı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bedavaya kullandığınız bir ürünün bilgilerinizi satmadığını düşünmek ne büyük naiflik. 🙂

Gün geçtikçe tabi ki değişecek ve gelişecektir hocam ama saydıklarınız gerçekten Windows'a karşı birer avantaj mı yoksa kötü alternatifleri mi? Dikkat çekmek istediğim nokta buydu ama görüşünüze de saygı duyuyorum. Biraz ne beklediğinizle alakalı.
Hocam ben programlamaya ve bilgisayar bilimine ilgi duyan biriyim, zaten Linux ile de bir programlama Tutorial'inda tanismistim. Sonra programlamada ne kadar kullanisli oldugunu gorunce bu dunyaya biraz daha derinlemesine indim. Yuvarlanip gidiyorum simdi ama cogu konuda iyi artik, istedigimde sevdigim Witcher 2, CS:GO, Broforce gibi neredeyse tum oyunlarimi oynayabiliyorum.

Bedava bir urun diyorsunuz ancak burada ozgur bir urunden bahsediyoruz, ozgurluk ve bedava arasinda ince ama onemli bir cizgi var. Windows da bedava teknik olarak ancak sizi kullaniyor, ornegin sirketlerin oyun hamuru olmamis dagitimlarda Telemetryler yoktur. Gentoo ornegin.

İşte sonunda bi Linux'çuyla aynı sayfadayız. Hocam işte kullandığınız versiyonlar da çiğ Linuxlar değil ki. Birilerinin elinden geçiyor. Bakın Kuzey Kore ekmeğinin peşinde. Linux üzerinden çatır çatır verileri ham yapmış. Bize de afiyet olsun demek düşer. 🙂
E ama sen bunu kastediyorsun madem neden genel Linux'a onu bunu çalıyor diyorsun. Verdigin iki örnek de açık kaynak değil tam anlamıyla. Sadece Linux çekirdeğini kullanıyorlar. Eğer bunu kastediyorum diyorsan lütfen daha dikkatli mesaj yaz, yanlış anlaşılıyor sonra.

Linux bir çekirdektir. Geliştiriciler onun üzerine yeni kodlar ile işletim sistemini oluşturular. Android bir Linux. Sizin dediğinize bakılırsa Chrome bir Chromium sayılmazdı kapalı kaynak barındırdığı için.
Android tamamen açık kaynaklı değil. Google bir kısmını kapali tutuyor. Android bir Linux dağıtımı olarak kabul edemezsin.

Arkadaş yüzüne bir su falan çarp. Android Linux tabanlı açık kaynaklı bir işletim sistemi. Popüler kültürden anladığına bakıyorum da milletin zekasına laf atma konusunda bayağı cesursun. 🙂
Android Open Source Project acik kaynakli olan senin telefonundaki Android degil o. Allah seviyene gore versin. Benden bu kadar bloku basiyorum.

Yanlış bilgi
Android tamamen açık kaynaklı değil. Google bir kısmını kapali tutuyor. Android bir Linux dağıtımı olarak kabul edemezsin.
Bu mantığa göre Red Hat gibi kapalı kaynak kodlu işletim sistemlerini de mi Linux dağıtımı saymayacağız? 🤣

Sevgili arkadaşlar, kabul etmek zor biliyorum ama, Linux üzerinden veri sızdırmak teknik olarak mümkündür.

Android Open Source Project acik kaynakli olan senin telefonundaki Android degil o. Allah seviyene gore versin. Benden bu kadar bloku basiyorum.
Selametle hocam. Çok lazımdı tripleriniz. Sizin bilgisayarlarınızdaki Linux da çiğ Linux değil. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı