Bugünlerde çok rahatsızlık duyduğum bir konu

Ailelerin çocuklara küçük yaşta tablet, telefon vermelerinde sorun yok. Ancak çocukların ne izlediğine oynadığını umursamıyorlar. Kalitesiz oyunlar oynamak ya da kalitesiz içerik izlemektense bu işlere hiç bulaşmamak daha iyidir.
 
Sorun Ailelerde . küçük çocuklara bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum. Video çeken kanallarda bu durumdan yararlanıyor. Onlara da videolarında küfür vb şeyler kullanmıyorsa birşey demek pek mümkün değil. Sonuçta onlarda oradan para kazanıyor.
 
Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi bence de sorun ellerine tablet telefon vermesinde değil, daha sonrasında başıboş şekilde bırakıp gitmesinden kaynaklı. Ne için kullandığını, neler izlediğini, neler oynadığını, nerelere girdiğini kontrol etmezse tabi sonu böyle olur.
 
Bebek arabasındaki çocuğa bile telefon verildiğini gördüm, aileler bu konuda çok bilinçsiz davranıyor. Bu kadar küçük yaşlarda bu kadar fazla teknoloji zararlı, zaten Valorant veyahut TikTok gibi uygulamalarda gördüğüm kadarıyla yaş gitgide düşmekte. Gerçi ailede neyse çocukta O, çocuk dünyaya gelir gelmez telefon demiyor ki ailesinde görüyor. Eğer aileler bu konuda biraz daha dikkatli olsa daha sağlıklı nesiller yetişebilir.
 
Seni ilgilendirmeyen konulara bu kadar takılma sen kendinden sorumlusun derslerine çalışmıyorlar ise biz ne yapalım herkesin kendi hayatı kimsenin hayatına rahatsızlık vermediği sürece karışma hakkımız yok.
 
Bilinçsiz ebeveynler çocuğun ahlak eğitimini kişisel bakımını öğrenimini umursamadığı ve çocuk eğitimini basit ve önemsiz gördüğü takdirde bu asla değişmeyecektir. Küçüğün elinden tutarak güzel bir yol gösteremiyorsa ilgilenebileceği kendini tanımasına yardımcı olabileceği bir şey sunamıyorsa verebileceği bir öğretisi bile yoksa daha kendini bile yetiştirememiş olan ebeveyn çocukla birlikte büyümeye çalışıyorsa o çocuğun erken yaşta eline aldığı telefonla ne yapması beklenebilir ki. Kaldı ki internette yaygınlaşan saçmalıkların arttığı bu zaman da hayal bile kuramaktan aciz olan korkutucu derecede aynılaşan ve basitleşen insanları örnek alarak büyüdüğü düşünülürse nasıl bir gelecek onu bekliyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı