Hocam akıl vermek gibi olucak fakat internet üzerinden araştırır isen ekran çözünürlük ayarlarını standartların dışına çıkartmanın bir yolu vardı diye hatırlıyorum şu an mobileyim fakat akşam eve gideceğim mümkün olan bir vakitte yine araştırma yaparım fakat bu yolu bir dene derim
Anladım. Fakat daha önce hiç bu şekilde bağlama işlemi gerçekleştiremedim. En fazla HDMI ile televizyona bağlandık. [emoji4] Fakat bu durum için ne yapılır bilmiyorum [emoji20]HDMI kablosu ile. Konuda da belirttim Samsung Full Hd monitörüm de var HDMI kablosunı kasadan çıkarıp direk samsung monitörüme takıyorum 1920x1080 oluyor ve windowsta da bu çözünürlük yanında ÖNERİLİR yazıyor. Ama kabloyu çıkarıp LG ye takıyorum. Onda 1360x768 yanında önerilir yazıyor. 1920x1080 seçebiliyorum fakat görüntü resmen çamur gibi oluyor yazılar okunmuyor neredeyse. Samsung ta cam gibi. Yani sanki LG de 1920x1080 sinyalini kabul ediyor da bunu 1360x768 e sıkıştırıyor gibi ya da tam tersi anlatabildimmi bilemiyorum
Bir noktayı sanırım yanlış anlattım. Önceki monitör niyetine kullandığım SAMSUNG UE40ES5500 FULL HD TV idi. Şu anki LG 32LF580N MONİTÖR. Eğer dediğiniz gibi TV olan daha kötü göstermiş olsaydı LG net görüntü verip SAMSUNG kötü görüntü vermesi gerekirdi halbuki TAM TERSİ .LG de TV özelliği zaten yok Teknosada da bakarsanız EKRAN diyor TV değil. Farklı bir sisteme takıp deneme imkanım yok olsa dahi birşey değişmeyeceğine eminim. Şu an resim gönderme imkanım yok ama fırsat bulunca dışarıdan çekim yaparım. Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim. Windowsta Çalıştıra girip " dxdiag " komutunu yazıp enterlayınca karşımıza çıkan " Directx Tanı Aracı " penceresindeki " Tüm Bilgileri Kaydet " e tıkladığımızda bir metin belgesi olarak bilgisayardaki donanımların teknik özelliklerini çıkarıyor. Burada birşey dikkatimi çeki Samsungta ve LG de ikisinde de " Current Mode " yani " Geçerli Mode " ( Windowstaki kullandığım çözünürlük ) değeri 1920x1080 fakat " Native Mode " yani " Doğal Mode " değeri Samsungta 1920x1080 iken LG de 1360x768. Halbuki LG de de bu değer 1920x1080 olması gerekmez mi? Resimler aşağıdaÖncelikle önerilen yazısının FullHD çözünürlüğün karşısında falan yazması gerekmiyor, böyle bir zorunluluk yok.
TV ile monitör kavramlarını karıştırmayalım. Her TV yakından monitör kadar net görüntüler veremeyebiliyor.
Senin sorununa gelecek olursak görüntünün çamur gibi olmasından bahseder misin? Veya direkt olarak dış Dünya'dan çekilmiş bir fotoğraf yolla bana.
Resim Yükle butonunu kullanmalısın bu iş için.
Ve lütfen farklı bir sisteme takıp test et, onda da aynı ise yapılabilecek çok bir şey yok demektir.
TV'yi monitör gibi kullanacaksan da beklentilerini çok yükseltmemelisin. Yinede resimleri alayım, normalin dışında bir durum var mı görelim.