Herkese merhaba, problem şu ben Bulgaristan'da üniversite okuyorum ve yazın Türkiye'ye dönüyorum iki tarafta da kabloyla bağlantı yapıyorum. Türkiye'de hiçbir sıkıntı yokken Bulgaristan'a geldiğim zaman internetle alakalı problemler yaşıyorum fakat olayın şöyle garip bir yönü var, bilgisayarda internet gidiyor interneti hiç ellemeden Ethernet kablosunu tak çıkar yapıyorum (modemden değil bilgisayardan) ve internet geri geliyor. Önceki kablom Ugreen markaydı değiştirdim kabeldirekt aldım onda da aynı şey oluyor. İnternet sağlayıcımı arıyorum bir problem görmediklerini söylüyorlar modemin üstünde sinyali 3 üstünden tarif eden ışıklar var 3 üde yanıyor yani sinyaldan yana sıkıntı yok diyor. Ama çok fazla pingim çıkıyor durduk yere şimdiye kadar sürekli ev sahibimle konuştum onlar gittiler konuştular ben kaç kere aradım iki üç ayar yapıyorlar 1-2 gün düzeliyor sonra yine aynı. Burada evet internetin problemli olduğu belli fakat kafamı kurcalayan şey kabloyu bilgisayardan tak çıkar yapınca internet gelmesi. Sizce neden olabilir? Bilgisayar iki farklı ülke internetine bağlanınca kafayı falan mı yiyor? 2025'in ilk 6 ayı sabit 23-26ms gidip geliyordu şu an 35-40-50 falan oluyor pingim arada bir anda 500'e çıkıyor. Ben evde problemi anlamak için ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.