Bulut Oyunculuğun Geleceği Nedir?

Bu dediğin uzun vadede olacak bir şey, kısa vadede "bileşen alamayan insanların oyun oynamasına olanak sağlayan bir platform." olarak kalacak.
Kimse kısa vade için bir proje geliştirmiyor zaten. Yinede karlılık tablolarına bakmak lazım Nvidia'nın. Güzel proje çıkacak gibi duruyor ümidim var.
 
Bulut oyun sistemi günümüzde Türkiye'de dahil olmak üzere dünyada büyük ilgi duyulan bir sektör hem ucuz olması hem bulut servislerinin sadece düzgün bir internet bağlantısı istemesi ayrıca aylık abonelik ile bir sürü oyuna erişim sağlanması dünyada oyuncuların büyük ilgisine yol açtı oyunların aşırı pahalı olduğu ayrıca sistemi düşük olan kullanıcılar bulut oyun kütüphanelerinde sistemine uygun oyunu bulup oynayabiliyor Xbox Game Pass EA Play gibi birçok servis günümüzde gelişmeye devam ediyor bu sistem düzgün şekilde gelişmeye devam eder ve doğru hamleleri yaparsa birçok oyun satın alma sitesi kapanabilir ya da onlarda bulut oyun sistemine geçebilir günümüzde internet bağlantısı sayesinde GeForce NOW gibi hizmetler düşük sisteme sahip olan kullanıcıların ilgisini çekmekte GeForce NOW gibi hizmetler oluşmaya başladığı zaman zamanla insanlar donanım için daha az para ayırmaya başlacak fakat bu dediklerimin olması için en az 5-6 hatta 10 yıla ihtiyacımız var.
 
Bence daha zamanı var ama gelecek için kaçınılmaz görünüyor. Blockchain sisteminin de gelişimiyle birlikte bilgisayarlar tüm işlerini ağdan yapacaklar gibi. Oyun dışında ileride render işlemleri için de yaygınlaşacağını düşünüyorum. Donanım isteyen işler elbette ki var olmaya devam edecektir ancak çoğu kişi bu teknoloji sayesinde iyi ağ bağlantısından fazlasına ihtiyaç duyacak gibi gözükmüyor.
 
Evet bu olabilir fakat çoğu işletim sistemi ağ stabilizasyonu konusunda bayağı geri olduğu ve dünyadaki genel ağ altyapısı bu iş için hala yetersiz.
 
Merhaba, son yıllarda Cloud Gaming'e olan ilgi gittikçe artıyor, firmalar daha çok yatırım yapıyor. Türkiye'de internet hızlarından dolayı pek popüler olmayan bu sistemlerin geleceği özellikle Türkiye'de nasıl olur? Almak akıl karı mı?
Hocam ben 7 ay süre boyunca kullandım ilk öncelikle artıları:

1-sistem yoksa 35MB gibi internetin varsa hikayeli oyunları oynayabilirsin çok güzel ve rahatca.
2-fiyatları internet kafelere ya da pclere baktıkça güzel.
3-sıra sorunu yaşamadım 200 sıra olsa da 2 3 dakikada açıldı.

Eksileri ise:
1-bir oyuna girdin uzakları pek net göremiyosun.
2-Online gibi oyunlarda pek yavaş olduğunu anlamıyorsunuz ama kendi PC'niz oynadığınızda 60 Hz bile olsa bana CS'de çok hızlı gelmişti oyun.
3-sadece oyuna girebiliyorsunuz masaüstü erişimiz yok.
Ben hikayeli oyunları filan arkadaşlarımla oynayacagım diyorsanız zaten GeForce NOW'ın deneme paketi var insanlara sunduğu orada sıra oluyor çok merak ediyorsanız geceleri 5 dakika sıra oluyor sadece.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı