Bura nasıl ülke?

Merhabalar. Eleştirilerin hepsini okudum, eleştiri sahiplerine de hak vermeden geçemeyeceğim. Fakat bazı şeylerin de atlandığını gördüm. Bunlar eğitimde "başarılı" olunması, yurt dışına "para harcamadan" çıkmak gibi şeyler. Bizim ülkemizde, maalesef, "çok iyi" sayılan üniversitelerden veya bölümlerden mezun olmak ya da her yıl bir-iki milyon kişinin girdiği üniversite sınavında belli bir aralığa girmek "başarı" olarak gözüküyor. Kağıt üzerinde milyonlar arasında birkaç bin ya da yüzlük bir sıralamaya girmek doğal olarak başarıdır. Fakat şunu sorarım, gerçekten bu sınav veya sınavlar çok mu mantıklı ? Veya sadece bu sınavla mı her şey belli oluyor ? Memur olmak için, alan belirlemek için de sınavalar giriliyor ve sorarım bunlardan hangileri başarılı ? Ezbere dayalı "mantık" adı altında geçen bir sınava giriliyor her yıl. Hatta en acı olan tarafı, bu sınavlarda belirli bir aralığa giren insan toplulukları çoğunlukla zengin ya da bu serüvende çoktan yerini almış insanlar oluyor. Saçma sapan okullarda (!) saçma sapan eğitim almış hatta eğitimin çoğu zaman "e'sini" alamamış insanları hiçbir şekilde aşamayacakları bir sınava sokuyor bu eğitim sistemi. Ya da şöyle sorayım, bugün kaç tane üniversitemiz "ilkler" arasında ? İyi anlamda soruyorum. Eğitim konusunda hiçbir şey kat edemedik bugüne kadar, edebileceğimizi de düşünmüyorum. Çünkü bundan öncesi kültüre, alışkanlıklara ve en önemlisi insanlığa dayanıyor. Maalesef bizim insanımızın ruhuna işlemiş kötü olmak ya da, çoğunluk için, odun olmak.
Şimdi bir de bu yurt dışı konusuna değinmek istiyorum. Cidden yurt dışına çıkmanın kolay olduğunu kimler söylüyor bize ? Yani kafası esen çıkabiliyor mu ? Hayır. Peki neden böyle saçma bir söylem var ortalıkta ? En basiti bir pasaport almak bile pahalı bu ülkede. Pasaportumuz bile değersiz, çoğu ülkeye vize olmadan giremiyoruz. Hatta dalga geçtiğimiz Afrika'da bulunan bazı ülkeler bile bize bu vize uygulamasını uyguluyor. Pasaport, vize, uçak bileti için para verdik. Peki bunun yaşaması ne olacak ? Oraya giden her insan iş bulabiliyor mu ? İşi boş verelim, direk barınabiliyor mu ? Orada yaşayan herhangi biri o ülkede daha öncesinde hiç bulunmayan bir göçmene direk evini verebilir mi peki ? Bunları sorgulamadan bir şey yapamaz kimse. Parası olan insan için bu dediklerim çöptür zaten, düşünmeye bile gerek olmaz. Ama her şey para arkadaşlar, para olmadan hiçbir şey yapılamaz.
Bu arada bu "Ama vatan sevgisi, millet dayanışması..." diye nutuk tutan adamlara da lütfen yüz vermeyin. Bu adamlar yüzünden bu kadar kötü bir duruma düştük. Seçilen siyasetçilere ya da otoriteye, başarısız otoritelere bakarsanız durumu anlarsınız. Ya da böyle bir iktidarı seçen kitlenin profilini kısa bir süreliğine de incelerseniz ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu anlarsınız. Sevgilerle.

(!)Oooo teerliyoruuum. Sabahtan akşama kadar bilgisayar, telefon başında anlattıkları dersten kim ne anlayabildi de sınav yapıyorlar halen çözemedim. haftamın 2 günü dersi açamayan hocalar yüzünden boş geçiyor. Ve hala sınıf grubunda sınavda o konu çıkacak bu konu çıkacak demesini bal gibi biliyorlar.

Sadece şu şarkıyı bırakıyorum ve köşeme çekiliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak öncelikle zaten sen Türkiye'yi diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslarsan yanılgıya düşersin. Çünkü aynı statüde değil Türkiye her zaman gelişmekte olan bir ülke oldu hiçbir zaman gelişmiş bir ülke olamadı ayrıca beğenmiyorsan sürekli destek destek deyip durma dünyanın en zengin insanlarının hayat hikayelerine bakarsan onlarada arka çıkan birinin olmadığını görürsün onlar kendi çalışarak oralara geldiler sende çalış hayvan gibi sende o yerlere gel. Yurt dışı hayranıysan gidebilirsin tabii ki de tembel bir kişiyi alan bir ülke bulabilirsen her şey çalışmak da özdisiplinde saklı ve burada böyle saçma konular açtığına göre çalışkan olmayan birisin hayatında başarılar diliyorum.

Nitelikli adam her yerde niteliklidir. Türkiye'de de yurtdışında da. Dediğinize katılıyorum adamlar da herkesi almıyor öyle. Alır ama gider orada kamu işlerinde veya kaportacı olursun.

Nitelikli adam her yerde niteliklidir. Türkiye'de de yurtdışında da. Dediğinize katılıyorum adamlar da herkesi almıyor öyle. Alır ama gider orada kamu işlerinde veya kaportacı olursun.

Ya burada söyledikleri boş oralara gitmişler mi konuşuyorlar. Belki oralarda yaşamadım lakin şunu biliyorum ki kapitalist düzen Amerika gibi batı devletlerinde daha fazla orada da bakarsanız toplumun çoğu kesimi bankalara borçludur. Gelir dağılımı oralarda da dengeli değil bizim buradakiler anca teknoloji orada daha ucuz diye orası iyi sanıyorlar.

Benimde isyan ettiğim noktalar oluyor ancak bu ülkede doğduktan sonra elden bir şey gelmiyor.
Her şey bu kadar pahalıyken teknoloji çağının ortasına doğmak üzücü bir tecrübe oluyor bizler açısından. Yaşıtlarının yurtdışında ki imkanlarını görünce biraz iç çekmiyor değiliz.
Üzüldüğüm tek durum ekonomik imkanlarımız değil adalet, özgürlük konularında da çok çok gerideyiz. Kaç yıl yaşayacağım Allah bilir elbet ancak yaşayabileceğim bir ömrüm var sadece. Bu ömrü yaşamaya bu çağda dünyaya geldiğim için kendimi tebrik ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…