Bura nasıl ülke?

Sen bayağı uzun bir yazı yazmışsın. Vatan haini misin?

Ülkeler çalışarak gelişir bu kadar tembel olunca gelişmeyi bekleyemezsin Japonya'da insanlar çok çalışmaktan ölür burada insanlar tembellikten ölür.

Yani hocam Almanya'da tanıdıklarım var yani akrabalarım ve orada arkadaşlarım da var. Fakat şunu diyebilirim gelir dağılımı gayette dengeli. Mesela bizde bir doktor en az 10 bin TL alıyor orada bir kamu personeli 2-2500 Euro arasında ücret doktor ise 7-10 bin Euro arası daha yüksek alanlar tabii vardır ama bizimki kadar dengesizlik yok. Öğretmen maaşı ise ortalama 4-6 bin Euro arasında. Merkel 17 bin Euro alıyor hesap et işte. Bizde bir doktor 10-15 bin arası RTE ise 88 bin TL aradaki fark uçurum bildiğin. Onlardaki fark ise gayet az ve olması gereken de o. Teknoloji dahil her şey daha ucuz o yüzden de maaşlar birim olarak çok değil. Bankalara borç durumunu bilemem fakat bizim oradakilerin borçları yok diye biliyorum ben. Zaten borçlu olsa da ne olacak ki? Almanya gibi sosyal devletler sıkışan vatandaşının borcunu ödüyor ama bir şartla 4-5 yıl 2 bin Euro üzeri bir işte çalışmama şartıyla.

Bir ülke var
Sağlık sektörleri iyi değil fakat havası çok temiz ülkenin %90'ı ağaç suyu dünyanın en temiz suyu seçilmiş.
İnsanları kibar suç oranı az eğitimde başarılı. Ev kiraları ucuz Daha ne isteyeyim ki

İpucu: Kanada

Son düzenleme:
"Beğenmiyorsan git" diyenler var bir de. Ulan para bulsam gideceğim zaten.

Sağlık sistemi iyi de. Yönetenler iyi midir orasını bilemem(bir şey derim de silivri ziyareti yaptırırlar sonra.). Sağlık sistemi iyi diye ülke güllük gülistanlık diyenler var onlara da zaten bir şey diyemiyorum. 1+0 kerpiçten bir ev Istanbulda 150 bin TL.

"Beğenmiyorsan git" diyenler var bir de. Ulan para bulsam gideceğim zaten.

Yorumu sildirme hocam zaten her an hapse atılacak korkusuyla yazdıklarımı siliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…