Bursa'da gezilecek yer önerisi

thehak

Femtopat
Daha fazla  
Bursa'da gezilecek yerler arasından tavsiyeleriniz nelerdir? Nerede ne yapılır?
Ve en önemlisi iyi bir iskenderci önerisi gidince pişman olmayacağım...

Bursa'da gezilecek yerler arasından tavsiyeleriniz nelerdir? Nerede ne yapılır?
Ve en önemlisi iyi bir iskenderci önerisi gidince pişman olmayacağım...

Ulu camii ve cumalıkızık en çok ziyaret edilen yer diye biliyorum. Panaroma 1326 ve Osman gazi türbesi de gidip görmen gereken yerlerden 2'si. Eğer arabalara ilgin varsa Tofaş Anadolu arabalar müzesi de güzel yerdir.

Ulu camii, kapalıçarşı, tarihi iplik hanı kozahanda irmik helvası deneyebilirsiniz, demirtaşta abdal fırın var çok güzel tahinli pide yapıyorlar çok sıra olan fırın. Gemlik taraflarında sahil, hüdavendigar parkı vardır oturun çay için gayet güzeldir ve yakınında büyük bir sur yapı AVM var belki AVM gezmek isterseniz. Hayvanat bahçesi gezmek isterseniz olabilir. Genel olarak osmangazi-şehreküstü-demirtaş tarafları tarihi ve güzel yerlere sahip.

Yemek olarak önerebileceğim şeyler kesinlikle cantık deneyin ulucamii taraflarında çok güzel bir cantıkçı vardı ama adını unuttum. İskender zaten söylememe gerek yok herhalde. Abdal fırında tahinli pide ve simit öneririm, kozahan tarafında da irmik helvası öneririm.

Ulu camii, kapalıçarşı, tarihi IP'lik hanı kozahanda irmik helvası deneyebilirsiniz, demirtaşta abdal fırın var çok güzel tahinli pide yapıyorlar çok sıra olan fırın. Gemlik taraflarında sahil, hüdavendigar parkı vardır oturun çay için gayet güzeldir ve yakınında büyük bir sur yapı AVM var belki AVM gezmek isterseniz. Hayvanat bahçesi gezmek isterseniz olabilir. Genel olarak osmangazi-şehreküstü-demirtaş tarafları tarihi ve güzel yerlere sahip.

Yemek olarak önerebileceğim şeyler kesinlikle cantık deneyin ulucamii taraflarında çok güzel bir cantıkçı vardı ama adını unuttum. İskender zaten söylememe gerek yok herhalde. Abdal fırında tahinli pide ve simit öneririm, kozahan tarafında da irmik helvası öneririm.

Hocam İskender için nereyi tavsiye edersiniz

Hocam iskender için nereyi tavsiye edersiniz.

Komik gelebilir ama 20 yıl bursada yaşadım bursada hiç iskender yemedim. :D 1 kere zincir restoranlarda yemiştim sadece. Heykelde tarihi bir mekan olması lazım orayı çok duydum o kadar.

Şurasıydı galiba.

Dosya Ekleri

• 1745787816958.png
    1745787816958.png
    130,7 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Geri
Yukarı