Burslu üniversitede okunur mu?

ctnky_emirhan

Hectopat
Kafama bir şey takıldı, bu seneki sınavdan 62K sıralama (sayısal) yaptım. Yazılım/Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve hem yeteneğim hem de küçüklükten beri çok hevesim var. Yapay zeka ile de çok ilgileniyorum ve yeni bir sürü bölüm açıldığını gördüm. Bunlardan biri "İstanbul Topkapı Üniversitesi". Kendisi burslu bir vakıf üniversitesi. Size sormak istediğim şey şu, bu zamana kadar burslu üniversitelere iyi bakmıyordum çünkü birkaç kişiden burslu üniversitelerde sınavların zorluğunu kökleyip bilerek derslerden geçememeyi ve bursların iptal edilmesini sağladıklarını duydum. Ne kadar doğru ne kadar yanlış sizlere danışmak istiyorum. Burslu üniversitede okunur mu?

Daha iyi üniversitelerde Elektrik-elektronik, bilgisayar bilimi vs. gibi bölümler de düşünebilirsin. Mezun olunca yakın işlerle uğraşa bilirsin, kendini geliştireceksin de tabii ki. Araştır.
Dediğin üniversiteye ben olsam gitmem. Ortamı berbat, sana bir şeyler katabilecek arkadaşlarının sayısı çok az olacak. Daha köklü bir devlet üniversitesine gitmeyi dene. En iyi 5 vakıf üniversitesi haricinde vakıf üniversitesinde okunmaz gibime geliyor.

Bence gerek yok 62 k ya güzel devlet var.

Bende bilgisayar okuyorum 80k yapmıştım şu an memnunum.

Burslu üniversitelerde okunur hocam bildiğim kadarıylada bazıları aylık burs veriyormuş diye biliyorum

Merhaba @ctnky_emirhan. Bahsettiğiniz durumları ilk kez sizden duydum, ve gerçek olma ihtimalleri şüpheli görünüyor. Bence tam burslu okunur ama İstanbul Medeniyet Üniversitesi Endüstri Mühendisliği veya İstanbul Medeniyet Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi devlet üniversitelerindeki yerleri de tercih edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…