Bursluluk sınavı nasıl kazanılır?

Her sınav için geçerli olan şey, çalışacaksın.

Hayır, hatta daha kolay.
Daha doğrusu önceden öyleydi. Kabaca hesapladığımda 2010 yılı civarında o sınav PYBS olarak adlandırılıyordu ve öğretmen çocuklarına özel kontenjan vardı. Normal vatandaş için hem sigorta olmaması hem de maaş kriteri varken öğretmen çocuğu güllük gülistanlık hayatına bir de burs alıyordu. Sonradan sigorta şartı normal vatandaş için kalktı. Öğrenmen çocuklarına özel muamele de kalkmış olabilir.
Çoğu öğretmen çocuğunun aldığı maaş sebebiyle değil kazanmak basvuramiyorlar bile. Başvuran birkaç öğretmen çocuğu da, evde tek çalışan öğretmen+3 çocuk gibi gelir seviyesi düşük sayılabilecek olanlar basvuruyordu. Ki, öğretmen çocuğuysan alman gereken puan baraji da artiyor. Geçen sene en son öyleydi, basvuramamistim.
 
2018'de bursluluk sınavına girdim benim almam gereken taban puan 460 iken öğretmen çocuklarının 380'di buna ne diyeceksin?

2018'de öğretmen çocuğu kontenjanından bursluluğa girdim ve 450,354 puan aldım ama kazanamadım. Nasıl 380 oluyor acaba? İyice araştırıp yaz.
 
Ben 8. sınıf olarak girmiştim ve 485 puan civarı almıştım. Sınav çok temel sorulardan ibaretti. Son senelerin taban puanı internette vardır fakat sınırlı sayıda verildiği için taban puanının 3-5 puan üstünde almanız kurtarmayabilir. Açıkcası çok fazla bir çalışma gerekeceğini düşünmüyorum.
Ayrıca önceki senelerin sınavlarını çözmeyi de unutmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı