Bursluluk sınavını bir türlü kazanamıyorum

Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1.353
5.sınıfta 2 puan ile karçıdım. Sonra ücret tutmadı. Geçen sene taban puan 395 iken ben 405 aldım. Kazanamadım. Bu sene tekrar girdim. Başvurum onaylandı. Ama belki bilen vardır. 10 ve 11.sınıflar 9.sınıfların sınavına giriyor. Ve ben sadece 1 dönem 9.sınıfı okudum. Sorularda büyük ihtimal 2.dönemde çıkacak. Ve ne yapacağım bilmiyorum. Artık puanı tuttursam da kazanamayacağım sanırım. Birkaç yıl önce maddi durumu bizden daha kötü olan bir abi vardı. Notuna ben bakmıştım. Taban puana 50 puan fark atmıştı. O da kazanamadı. Kazanmak için sizce ne yapmam lazım. Ağzımla kuş tutsam ben o bursluluğu kazanamam. Diye düşünüyorum ama 😢bakalım... Düşünceleriniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her sabah güneşinden önce gece karanlığı vardır. Karanlık zamanlar geçiriyor olabilirsiniz. Şimdi karanlık diye her zaman karanlık olmaz çalışın deneyin en azından pes ettim demezsiniz.
 
Zaten pes ettim demiyorum. Elimden geleni yapıp taban puanı da geçiyorum. Ama bir türlü kazanmayorum.
Hocam taban puan falan hikaye o sınavlarda, genelde tanıdıklara gittiği için veya öğretmen çocukları 200-250 puanlarla aldığından böyle taban puanı geçsen bile bayağı üstünü yapmadığın sürece kazanman çok zor. 5-6 yıl önce ben de girmiştim 8.sınıftayken 380 küsür puan isterken 450 gibi bir sayı yapmıştım yine de kazanamamıştım. 5-6. sınıfta kazanman daha kolay olur genelde ama yine de umudunu kaybetme.
 
Hocam taban puan falan hikaye o sınavlarda, genelde tanıdıklara gittiği için veya öğretmen çocukları 200-250 puanlarla aldığından böyle taban puanı geçsen bile bayağı üstünü yapmadığın sürece kazanman çok zor. 5-6 yıl önce ben de girmiştim 8.sınıftayken 380 küsur puan isterken 450 gibi bir sayı yapmıştım yine de kazanamamıştım. 5-6. sınıfta kazanman daha kolay olur genelde ama yine de umudunu kaybetme.

Vallahi aylık 300 300 para çekenler görünce benim de hakkımdı diyorum. Bu sene bir 450 yapayım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı