Çözüldü ByNoGame, İtemsatış vb. sitelerden çekilen ücretin vergilendirilmesi gerekmekte midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aquashi

Decapat
Daha fazla  
ByNoGame, GameSatış ve İtemsatış vb. sitelerde çekilen bakiyelerin vergilendirilmesi gerekmekte midir? Meblağ yüksek.

Çözüm
ByNoGame, GameSatış ve İtemsatış vb. sitelerde çekilen bakiyelerin vergilendirilmesi gerekmekte midir? Meblağ yüksek.

Evet vergilendirilmesi lazım. Aksi takdirde vergi borcu çıkabilir ileride.

Vergili ödüyorsun zaten merak etme Türkiye burası.

Hayır bu siteler kendi vergilerini ödüyor, satıcılarda kendi verilerini ödemeli. Site içinden müşteri hizmetleri ile görüştüm.

Sürekli olarak bu sitelerden para kazanıyorsanız bu e-ticaret'e girer ve vergilendirilmesi lazım. Hepsiburada ve Trendyol'da satış yapan satıcı olduğunuzu düşünün, aynı şey neredeyse. En iyisi bir muhasebeciye danışın. Çok yüklü bir tutar değilse, oyun hesabınızı falan sattıysanız, düzenli olarak çekim vermiyorsanız vergilendirmeye gerek yok diye biliyorum.

Vergili ödüyorsun zaten merak etme Türkiye burası.

Hayır bu siteler kendi vergilerini ödüyor, satıcılarda kendi verilerini ödemeli. Site içinden müşteri hizmetleri ile görüştüm.

Sürekli olarak bu sitelerden para kazanıyorsanız bu e-ticaret'e girer ve vergilendirilmesi lazım. Hepsiburada ve Trendyol'da satış yapan satıcı olduğunuzu düşünün, aynı şey neredeyse. En iyisi bir muhasebeciye danışın. Çok yüklü bir tutar değilse, oyun hesabınızı falan sattıysanız, düzenli olarak çekim vermiyorsanız vergilendirmeye gerek yok diye biliyorum.

Çözüm

İtemsatış'tan adam gidip de 200-300klık bir şey satmıyordur herhalde vergisi çıkmaz.

İtemsatış'tan adam gidip de 200-300klık bir şey satmıyordur herhalde vergisi çıkmaz.

Düzenli olarak para kazanıyorsa vergilendirilmesi lazım. Aksi takdirde vergi kaçakçılığına giriyor ve zaten tespit edilir. Aynı olayı arkadaşım Shopier mağazasında yaşadı. Dediğim gibi muhasebeciye danışması daha iyi bir seçenek.

Yıl içinde sadece bu işi yapıyorsa doğru olabilir ama tek seferlikten vergi çıkmaz.

Yıl içinde sadece bu işi yapıyorsa doğru olabilir ama tek seferlikten vergi çıkmaz.

Evet haklısınız ama arkadaş meblağ yüksek dediğine göre sürekli satış yapan birisi diye düşündüm. Tek seferde çekim yapıldıysa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum bende. Kendimde yaptım çünkü 2 yıl önce.

İfadeler: Lyc
Merhaba muhasebeciyim konu ile ilgili sorularınız varsa yardımcı olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…