C diski kendi kendine doluyor

Seboş

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
msı h410mb rtx 3050 16gb ram intel i5 10500
SSD veya HDD modeli
Crutical p3 500gb
Herkese merhaba, bu aralar C diskim kendi kendine doluyor dün akşam gereksiz ne kadar program varsa sildim diskimde 40 GB boş yer kalmıştı. Bu sabah bir baktım 28 GB'a inmiş virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı, disk temizleme baktım maksimum 300 MB temizledim forumda açılan diğer konulara da baktım bir işe yaramadı.

Virüs programı kullanıyorsanız bu programlar şüpheli dosyaları programları karantinaya kaydediyor C diskinde bu şekilde doluyor. Daha önce 2010'lu yıllarda 50 GB virüs programı deposu boşalttığımı bilirim. (160, 250 GB hard diskler kulalndığımız dönemlerde çok büyük bir boyuttu bu)

Virüs programı kullanıyorsanız bu programlar şüpheli dosyaları programları karantinaya kaydediyor C diskinde bu şekilde doluyor. Daha önce 2010'lu yıllarda 50 GB virüs programı deposu boşalttığımı bilirim. (160, 250 GB hard diskler kulalndığımız dönemlerde çok büyük bir boyuttu bu)

Nasıl kontrol ederim anti virüs kullanıyorum Kaspersky var aktif olarak.

Valorant ve LoL'ün kullandığı anti-hile Vanguard oyunun ne kadar yer kapladığını sistemden gizlemek gibi garip garip şeyler yapabiliyor. Bu da rastgele miktarlarda yer kaplıyor gibi gözükmesine sebep oluyor. Eğer Vanguard kullanıyorsanız o da bir sebep olabilir yani.

1 indirilenler klasöründe kaç gb var ona bak. indirilenlerin konumunu D diski olarak ayarlayabilirsin.

2 masaüstünde de yüksek boyutlu birşey varsa D ye at, kısayol oluşturup yine maasaüsütnde bulunmasını sağlayabilirsin.

3 bir kereliğine Cleaner de kullanıp silebilirsin.

4 disk savvy ile C ni seçip analiz edebilirsin en büyük dosyaları gösterir sana

5 disk temizlemeden gereksiz dosyaları da seçip silebilirsin

Tamam yardım için teşekkür ben biraz daha araştırim olmadi bir format atarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı