C diskindeki sanal bellek kaldırılmalı mı?

SadaceKyroth

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı ve Tasarımcı
Merhaba. C diskimde bir sanal bellek var. çoğu foruma baktığım zaman RAM'i düşük olanlar için yazıyor. oyuna giriyorum sanal bellek sayesinde 25GB kadar yükseliyor bu sanal bellek, rahatsız edici. bunu kaldırsam bir sorun olur mu, FPS nasıl etkiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaldırılmamalı. Sanal Bellek, fiziksel bellek (RAM) dolduğunda o an içinde olduğun bir render programı ya da oyunun üzerinde daha iyi performans göstermesini sağlar ve eski veriler programın çökmesine veya üzerinde çalışılan bir belgenin kaybolmasına neden olmadan sanal belleğe takas edilebilir. Bunu açmamaya ihtiyacın olmaması için yalnızca çok fazla RAM'e sahip olman lazım örneğin 64GB ya da 128GB RAM'e sahipsen sanal belleği kapatabilirsin. Aslında RAM ile ilgili sorun şu ki içinde depolanan veriler, bir çökme yaşarsan -ki sanal bellek kapalı olduğu durumlarda bunu yaşaman çok muhtemel- sistemi yeniden başlatmanın da bu verilerin kaybına neden olacağıdır. Yani oynadığın oyundaki ilerlemeler ya da son kullandığın render programındaki kayıtların... Uzar gider bu liste. Tabii bazı programların böyle bir olaya karşı otomatik geri yükleme veya kurtarma yapabilen bir ayarları da olabilir. Ben kapatmanı önermem dostum.

Bilgi için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…