C++ fonksiyonlar hakkında

ikaross

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
667
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar ekte bıraktım, bana her fotoğrafı ayrı ayrı açıklayabilir misiniz?
C++ 1.jpeg
C++ 2.jpeg
C++ 3.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1. görsel: "cout" herhangi bir şeyi yazdırmaya yarar ve "cout"a bir yazı veyahut değişken bildirirken ayrı ayrı belirtmek için "<<" işareti kullanılır. Yazılar tırnak içinde yazılır ve program bunun bir yazı olduğunu algılar. "RAND_MAX" ifadesi ise programın oluşturabileceği en büyük sayıyı ifade etmektedir. RAND kendi başına bir sayı üretme fonksiyonudur zaten. "endl" ise komutun bittiğini ve bir alt satıra geçmesi gerektiğini bildirir diye açıklayabilirim basitçe. "For" döngüsünde ise rastgele 20 adet sayı oluşturulması istenmiş ve bu sayıların 1 ila 6 arasında olması söylenmiş. Detayını diğer görsellerde anlayacaksınız.
2. görsel: 32 ile 122 arasında sayı oluşturmak için "rand" fonksiyonunu anlamak gerekir. Rand fonksiyonu kullanımı: "rand() %maksimum_sayı" şeklindedir ve bu şu anlama gelir; 0 (dahil) ile "maksimum_sayı"(dahil değil) arasında rastgele sayı/sayılar oluştur. eğer bu rand fonksiyonunun başına "sayı +" komutunu eklersek rand oluşturduğu sayıları eklemiş olduğumuz sayı ile toplayıp sisteme verir. Yani; "rand() %10" komutu 0 ile 9 arasında sayı oluştururken başına "4+" eklersek yani "4 + rand() %10" yaparsak komut 5 sayısını oluşturur ve 4 ile toplayıp sisteme 9 sayısını verir. bu da şu anlama gelir; (0+4) ile (10+3) arasında sayı oluşturur. Örnek verirsek 1 ile 10 arasında sayı oluşturmak için "1+rand() %10" yazmamız gerekir çünkü rand() %10 komutu {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} sayılarını oluştururken başındaki 1 ile toplayıp bu sayıları sisteme {1,2,3,4,5,6,7,8,9,10} olarak verir. Buradan sorunun cevabı: C´dir.
3. görsel: ne yazık ki "? ve :" işaretlerini aktif kullanmadığımdan açıklayamam.
4. görsel: if-else-else if yapısı genel olarak şöyledir; if(koşul_bir {eşit/değil} koşul_2) ve altına da bu koşul sağlanırsa ne olacağını yazarsınız. Örnekte ise öğrenci not sistemi örnek verilmiş. if( not >= 90) demek not parametresi 90´a eşit veyahut 90´dan büyükse alttaki şeyi yap demek. Eğer notu 90´a eşit veya büyükse program "A" yazdıracak. else if ise yine if ile aynı yapıda fakat eğer üstteki "if" ibaresi koşulu sağlıyorsa diğer else if´lere bakmadan program devam eder bu programı ve bilgisayarı yormamak adınadır diyebiliriz. else ise hiçbir koşul sağlanmadığı durumda yazacak olan şeydir.
 
3: Kısa if ya da Ternary operatör olarak geçiyor en kısa haliyle;
- (condition) ? true_statement : false_statement - (1 == 1) ? print(sayilar_esit) : print(esit_degil)
 

Geri
Yukarı