C++ hata alıyorum

Primearc

Picopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
684
Makaleler
2
Çözümler
6
Yer
San Junipero
Programı çalıştırmak istediğimle hata alıyorum. Hatalar 31. ve 33. satırda.


cpp:
#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class Employee.
{
private:
string name;

public:

void isimkoy(string isim)
{
name = isim;
}

string isimyaz()
{

return name;
}

};

int main()
{
Employee* employee = new Employee();

employee-->isimkoy("Alper");

cout << employee-->isimyaz();

return 0;
}



resim_2021-01-18_184408.png


Hatanın sebebi ve çözümü nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Berkay058

Picopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
860
Çözümler
3
Kullandığınız dil hakkında bilgim yok ama satırlara bakarsak boş satırlar. Boşlukları silip tekrar deneyin.
 

Personvern

Centipat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
1.097
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Hata mesajlarını okumanı tavsiye ediyorum.

Class isminin sonundaki nokta nedir öyle? Sil onu.

C++:
#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class Employee
{
    private:
        string name;
    public:

    void isimkoy(string isim){
    name = isim;}

    string isimyaz()
    {  return name;    }
};

int main()
{
Employee *employee = new Employee();
employee->isimkoy("Alper");
cout << employee->isimyaz();
return 0;
}

Sildikten sonra hata almaman gerek. Dene bakalım.
 
KS
Primearc

Primearc

Picopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
684
Makaleler
2
Çözümler
6
Yer
San Junipero
Hata mesajlarını okumanı tavsiye ediyorum.

Class isminin sonundaki nokta nedir öyle? Sil onu.

C++:
#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class Employee
{
    private:
        string name;
    public:

    void isimkoy(string isim){
    name = isim;}

    string isimyaz()
    {  return name;    }
};

int main()
{
Employee *employee = new Employee();
employee->isimkoy("Alper");
cout << employee->isimyaz();
return 0;
}

Sildikten sonra hata almaman gerek. Dene bakalım.
Tek fark --> yerine -> olması mı gerekiyor doğrumudur?
 

Personvern

Centipat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
1.097
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Tek fark --> yerine -> olması mı gerekiyor doğrumudur?

Ben kopyalayıp kendim yazmışım oraları farketmedim bile evet oralar hatalı. Benim gördüğüm hata class adından sonra nokta koymandı.

. ve -> objeyi referans etmek için kullanırsın. Eğer obje pointer ise -> kullanılır.
 

Benzer konular

Yeni konular

Yukarı