C# Kategorilere öğe ekleme

Caulfield

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir film uygulaması yapmayi dusunuyorum Data Access ile. Veri tabanini olusturduktan sonra filmleri kategorilere göre eklemek istiyorum. Kategorileri olusturabiliyorum (aksiyon, korku) gibi ama filmi eklerken combobox'tan kategori adi secip filmi direkt o kategoriye atmasini istiyorum. Bunun için başta mimaride korku, aksiyon gibi classlar açmama gerek yok değil mi? Nasil yapabilirim?

Anlatmak istediğini anlayamadım tam olarak ama, filmi eklerken tek yapman gereken kategori kısmına combobox textini çekmen.

"Insert Into filmler(filmAdi, filmKategori) values ('Korku Kapanı','"+comboBox1.text+"')" diye olması lazım.

Anlatmak istediğini anlayamadım tam olarak ama, filmi eklerken tek yapman gereken kategori kısmına combobox textini çekmen.

"Insert Into filmler(filmAdi, filmKategori) values ('Korku Kapanı','"+comboBox1.text+"')" diye olması lazım.
Entitiy framework ile yapiyorum. Anlatmak istediğim bir Hub kategori var. Hub kategoriye sub kategori ekliyorum, sub kategoriye de öğe eklemek istiyorum." Filmler > Korku Filmleri > Hannibal" gibi ya da "Elektronik > Bilgisayarlar > Dizüstü Bilgisayarlar" gibi. anlatabilmisimdir umarim. Mesela sol taraftan Kategoriler tablosuna bir kategori ekliyorum. Sql'de baktigimda da gözüküyir. Sağ taraftan film ekmelek istediğim zaman combobox'a Kategoriler tablosuna eklediğim sub kategorileri getirip, sectigim sub kategoriye eklenmesini istiyorum. Isimlerini getirttim ama eklerken hata veriyor uygulama.
1574980438905.png

Bununla ilgili proje yapmıştım aslında da yaklaşık üzerinden 1 sene geçti.. eğer veritabanını bulursam sana dönüş yaparım. Ben ayrı bir kategori sistemi yapmakta çözüm bulmuştum. Market otomasyonu yapıyordum, her bir ögenin kategorisi alt dallara ayrılıyordu ama örneğin bir meyveyi nasıl kaydettiriyordum felan hatırlamıyorum maalesef.

Bununla ilgili proje yapmıştım aslında da yaklaşık üzerinden 1 sene geçti.. eğer veritabanını bulursam sana dönüş yaparım. Ben ayrı bir kategori sistemi yapmakta çözüm bulmuştum. Market otomasyonu yapıyordum, her bir ögenin kategorisi alt dallara ayrılıyordu ama örneğin bir meyveyi nasıl kaydettiriyordum felan hatırlamıyorum maalesef.
Selam alternatif bir yol ile cözebildim onu lakin geriye tek bir şey kaldı. Şimdi kategorilere attigim filmleri bir buton yardımı ile dinamik bir şekilde kullaniciya listelemek istiyorum. misal "Korku-Gerilim-Komedi" diye 3 kategorim var ve her kategori altinda 5 tane film var. Bir buton atip textine Korku yazacagim , adam butona tıkladığında korku filmlerinin isimleriyle beraber önüne gelmesini istiyorum. Ister buton şeklinde ister label şeklinde.

Ben access ile yaptığımda şu şekilde yaptıydım mesela, sadece bir kategori sütunum olsun. Orada "Gerilim" yazdığını var sayıyorum. Senin yazacağın sorgu da kategori yerine "cmb2.text" ile çekmen gerekiyor. Misal "cmb1" ana kategori olsun, "cmb2" alt kategoriler olsun. Sen 1. den seçtiğinde 2. ye alt kategorileri ekleteceksin. Daha sonra adam 2. comboboxdan seçince cmb2 de ne seçili ise onun textini veri tabanında aratacaksın. Çok karmaşıklaştırmışsın sen olayı..
Bilmiyorum yasak mı ama verirsen Discord üzerinden sorgu ve yol göstermede yardımcı olabilirim sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı