C# kullanarak bir oyun yapmak

ErcX

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, başlıkta söylediğim gibi C# kullanarak Unity'de 2D platform tarzında bir oyun programlamayı düşündüm, ne kadar fikir güzel ve motivasyonum yüksekmiş gibi gözükse de başladım andan itibaren bir anda düştü, çünkü izlediğim videolardan bir şey anlamıyordum ve mantığı zor geliyordu bende size sormak istedim. Acaba direkt olarak C# öğrenmeye çalışmak yanlış bir fikir mi? Öncelikle başka dillerden başlayıp mı buraya gelmeliyim, yoksa zorlayarak videoları 2-3 kez izleyip başka kaynaklardan okuyarak mı anlamalıyım? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Birinci amacım mobil bir oyun yapmak zaten ,bilgisayar oyununu yaparsam ilerde olabilir.
Bide tekrardan soruyorum, siz kodlamaya çalışırken notlar aldınız mı yoksa aklınızda mı tutmaya çalıştınız, ilerde hatırlamak zorluyor mu ?
Tamamdır o zaman yorum yapan herkese teşekkürler, öncelikle C# temellerini öğrenip üzerine oyun yaparken öğrendiğim yeni bilgileri ekleyip devam edeceğim. Tekrardan teşekkürler herkese.

Son düzenleme:
Asla ezber yapma. Her gün belirli bir süre çalışmak öğrenmek için en sağlıklısıdır.

Ben şu an komik gelecek olsa da Python başladım ve not tuttum fakat o notlar sonrasında gereksiz geldi gerçi hala str int vb. komutları karıştırıyorum fakat zamanla oturur inşallah . 2 sayfa nottan Visual Studio Code ile çalışa çalışa öğrenmem gereken 3-4 komut kaldı ki onlar da hallolur yine de kendine güvenmiyorsan ki C# veya Unity3D yazılımlarındaki diller çok daha gelişmiş benim gibi Python kullanmıyorsan komutları bir yere tam pekiştirene kadar not edebilirsin.

Asla ezber yapma. Her gün belirli bir süre çalışmak öğrenmek için en sağlıklısıdır.
Kodlamaya yeni yeni başladığım için şimdilik not ala ala gideceğim, önerileriniz için teşekkürler.

Benim şahsi fikrim meraklarını gidererek öğrenmen. Örneğin karakter yürütmeyi bilmiyorsun ve yürütmen mi lazım? Git Youtube'dan bak nasıl yürütüldüğüne ondan sonra öylesine deneme için açtığını projene ekle ama öğrenerek ekle yani ezbere dayalı olma şu kod ne işe yarar falan diye öğren. Ben böyle öğrendim C# ve Unity'i şu anda bir korku oyunu projesi yapıyorum. Kısmet olursa yakında Steam'a çıkarıcam.

Not : Bir Milyon Yazılımcı projesinden de kurslara bakabilirsin ama bence iyi anlatılmıyor orda çok üstün körü geçiliyor ve yavaş anlatılıyor. Oradan Pek bir şey öğrenebileceğini sanmam. Önerdiğim Youtube kanalı ise Brackeys. Bu kanalı izleyerek istediğin her şeyi öğrenebilirsin. Başarılar.

Yani oyunu yaparak öğrenmeliyim diyorsun sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…