C# MySQL resim yolunda \ konulmuyor

Saldon

Centipat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
70
Çözümler
1
Beğeniler
5
Arkadaşlar merhaba, MySQL tabloma resim yolunu çekiyorum string olarak fakat / bu işareti koymamakta.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sütun veri stili CHAR dır.

indir.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Berkay Davas

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2019
Mesajlar
2.387
Çözümler
24
Beğeniler
1.933
Yer
İstanbul
Koymaya çalıştığın "\" işareti ise bu string escape karakteridir. Bunu koymak için bu işaretten iki kere koyabilirsin.
 

Jelly Beanci

Gigapat
Katılım
2 Mart 2014
Mesajlar
4.276
Çözümler
49
Beğeniler
6.342
Yer
nullptr Excepiton! Location pointer is null.
string filePath = @"C:\Photos\myPhotos\someOrdinaryName.jpg";
veya
string filePath = "C:\\Photos\\myPhotos\\someOrdinaryName.jpg";
olarak kullanabilirsiniz.
C# içerisinde @ escape karakteri ile bu sorunu aşabilirsiniz ancak mySQL'e aktarırken @ yeterli olmayabilir bu yüzden \\ kullanmak daha mantıklı.
 

Berkay Davas

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2019
Mesajlar
2.387
Çözümler
24
Beğeniler
1.933
Yer
İstanbul
text stün veri değeri olarakta kaydettim olmadı.
Sorun veri tabanın ile alakalı değil. C#'ta veri tabanı işlemlerini hangi yöntem ile yapıyorsun, direkt "SQL command" mı kullanıyorsun?

Kod bloğunu atarsan daha çok yardım edebiliriz.
 
KS
Saldon

Saldon

Centipat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
70
Çözümler
1
Beğeniler
5
string filePath = @"C:\Photos\myPhotos\someOrdinaryName.jpg";
veya
string filePath = "C:\\Photos\\myPhotos\\someOrdinaryName.jpg";
olarak kullanabilirsiniz.
C# içerisinde @ escape karakteri ile bu sorunu aşabilirsiniz ancak mySQL'e aktarırken @ yeterli olmayabilir bu yüzden \\ kullanmak daha mantıklı.
string resimLocation;

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (button1.Text == "Arkaplan Değiştirme")
{
OpenFileDialog fd = new OpenFileDialog();
fd.Title = "Resim Seç";
fd.Filter = "(*.jpg)|*.jpg|(*.png)|*.png";
if (fd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
pictureBox1.Image = new Bitmap(fd.OpenFile());
resimLocation = fd.FileName;
}
//textBox5.Text = resimLocation.ToString();
}
{
Sorun veri tabanın ile alakalı değil. C#'ta veri tabanı işlemlerini hangi yöntem ile yapıyorsun, direkt "SQL command" mı kullanıyorsun?

Kod bloğunu atarsan daha çok yardım edebiliriz.
MySqlCommand komut = new MySqlCommand
Kullanıyorum.
C# kod kısmında bir sorun yok textBox'un içine yazdırdığım zaman o aradaki işaretleri koyuyor fakat tabloya çekerken o işaretleri kaldırıyor.
Sorunu düzelttim arkadaşlar


string resimLocation;
string resimyol;
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (button1.Text == "Arkaplan Değiştirme")
{
OpenFileDialog fd = new OpenFileDialog();
fd.Title = "Resim Seç";
fd.Filter = "(*.jpg)|*.jpg|(*.png)|*.png";
if (fd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
pictureBox1.Image = new Bitmap(fd.OpenFile());
resimLocation = fd.FileName;
resimyol = resimLocation.Replace(@"\", @"\\").Replace("'", @"\'");

}
 
Son düzenleme:

Yukarı