C.O.D Advanced Warfare İşlemci Performans Testleri Yayınlandı: Sonuçlar AMD CPU'lar İçin Tam Hüsran!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 5.058
Advanced Warfare’in çıkışıyla birlikte insanlar PC’lerinin oyunu açıp açamayacağını öğrenme telaşına girdiler. Ekran kartlarından sonra bu kez de işlemci testleri ortaya çıktı.

Öncelikle oyunun AMD işlemcileri pek sevmediğini söylemem lazım. Intel’in yeni nesil i3 işlemcileri bile tüm AMD FX ailesini geçmeyi başarmış. Oyun genel olarak çift çekirdek kullandığından FX serisinin çok çekirdekli yapısı işe yaramamış.
codcpu-400x336.jpg
cpu2-400x336.jpg

Gördüğünüz gibi oyun Intel işlemcilerle çok daha iyi geçiniyor. Belki ileride yama vs. gibi bir düzeltme yayınlanabilir, ama fazla umutlanmayın.

Kaynak:
C.O.D Advanced Warfare İşlemci Performans Testleri Yayınlandı | Donanımcı Baba

AMD Fx kullanıcısı olarak her çıkan oyundan sonra biraz daha nefret ediyorum AMD'den. Ekran kartını bu kadar yorar mı bir işlemci arkadaş? Birde benim işlemcim 81xx serisi. Yani Zambezi ailesinden. Zambezi ailesinin çekirdek performansı Piledriver'den %5 daha düşük olduğu için Fx 8150 gibi bir işlemci Fx 4300'e yenilmiş. :(

@JaroxJamaica o senin işlemcinin sorunu değil oyun bir tarafı mutlu edeyim derken diğer tarafı küstürüyor buda kendilerine zarar veriyor başka birşey değil ,çoğu oyunlar Amd'ye göre çıkıcak bakalım o zaman İntel ne yapıcak ve adım kadar eminim bu işin arkasında İntel var.

Amd şu işlemcide mimariyi biraz düşürse örnek 22 NM yapsa çok güzel olur Amd saf kas gücü veriyor ve enerji tüketimi fazla bunları düzeltirse çok daha iyi olur genelde Amd ürünleri F/P ürünleridir herkese hitap eder ben Fx 6300 kullanıyorum stok olarak 3.5 Ghz ekran kartım berbat denebilir ama hiçbir sorun çıkartmadı ekran kartım iyi olsa çok daha güzel olucakta bütçe yok alamıyorum maalesef :(

Oyun geliştiricilerin de büyük kabahatleri var, adam gibi kod yazmıyorlar, donanıma yükleniyorlar. Sürücülerden biriyle düzelmese bile oyun yamanarak düzelebilir umarım. Aksi takdirde AMD'nin araştırıp sorumlusu kendisi ise düzeltmesi, oyun geliştirici ise tazminat davası açması gerekir. Zira imajına zarar veriyor.

Oyun geliştiricilerin de büyük kabahatleri var, adam gibi kod yazmıyorlar, donanıma yükleniyorlar. Sürücülerden biriyle düzelmese bile oyun yamanarak düzelebilir umarım. Aksi takdirde AMD'nin araştırıp sorumlusu kendisi ise düzeltmesi, oyun geliştirici ise tazminat davası açması gerekir. Zira imajına zarar veriyor.
Kesinlikle katılıyorum, saçma bir optimizasyon özürlü oyunda bu kadar düşük performans vermesi normal. Watch Dogs'da ilk çıktığında 780 Tİ'da bile kasıyordu (ki hala kasıyor) Suç bence CoD'da sonuçta insanlara açıkladıkları sistem gereksinimlerinde böyle bir şey yoktu.

Bende R9 280 var ayni sorunlari bende yasiyorum malesef. ilk baslarda oyunda takilmalar kasmalar mevcuttu kasma kasilma kesildi ama performansda sorun var. Silah ateslemeyi biraktigim anda hala ateslemeye devam ediyor ve adam saga sola dogru kayarak kendiliginden gidiyor. :)

Sorun AMD'de değil, bunu açıklamışlardı. Geliştiriciler NVIDIA bazlı çıkarmış bulunmakta oyunu. Ne etsek faydası yok maalesef.

Bende R9 280 var ayni sorunlari bende yasiyorum malesef. ilk baslarda oyunda takilmalar kasmalar mevcuttu kasma kasilma kesildi ama performansda sorun var. Silah ateslemeyi biraktigim anda hala ateslemeye devam ediyor ve adam saga sola dogru kayarak kendiliginden gidiyor. :)
Konu 2014'de açılmış, önce bir tarihe bakın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı