CachyOS'a geçilmeli mi?

onurkagan

Hectopat
Linux'a Fedora ile başladım ve bir aydan uzun süredir kullanıyorum. Bu süre zarfında Fedora kaynaklı onlarca sorunla karşılaştım. Bir süre Pop!_OS kullanmayı denedim; herhangi bir sorun yaşamadım ama alışamadığım için tekrar Fedora'ya döndüm. Şimdi ise CachyOS + Hyprland ikilisini kullanmak istiyorum. Ancak Arch tabanlı olması açıkçası gözümü korkutuyor. Sorun yaşar mıyım veya geçmeye değer bir dağıtım mı?

Cachy OS kolaydır, geçebilirsin ama Hyprland 1 aylık bir Linux kullanıcısı için ağır gelecektir. Öncelikle çeşitli uygulamaların configlerini düzenleyerek başla GNOME veya KDE Plasma gibi masaüstü ortamlarında. 4-5 ay sonra Hyprland'e geçersin. Geçtikten 3 ay sonra falan da kendi Hyprland configini sıfırdan hazırlarsın.

Aslında CachyOS'e geçme nedenlerimden biri Hyprland. Hyprland Wiki sayfasında, Arch tabanlılar için olan preconfigured setups kısmını gördüm. Sanırım direkt kurulum için Arch gerekiyor. Sorun yaşar mıyım, dediğiniz gibi?

Daha Linux'ta deneyimli olmadan Hyprland'e geçersen Linux'tan soğursun muhtemelen. Önce Linux'a alış, kendine deneyimli diyebileceğin hâle gel. Ortalama 5-6 ay sürer. Sonra Hyprland'e geçersin.

CachyOS gayet iyi ama Hyprland'i ogrenip anlaman uzun zaman alir.
Simdilik herhangi bir Masaüstü Ortamı ile devam edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…