Cağaloğlu Anadolu lisesi vs Atatürk fen lisesi

Merhaba, öncelikle yüzdelik dilimim 0.16. kısaca iki okulun özelliklerinden bahsedeyim.
Cağaloğlu Fatih'te, Atatürk kadıköy'de. Her şekilde yurtta kalacağım bu yüzden yeri pek önemli değil.
Önce cağaloğlu'nun artılarını yazayım.
-Dsd diploması veriyor olması.
-AP progamının uygulanması.
-Abitur gelme ihtimali ( geçen sene gelecekmiş fakat talep yetersizmiş.)
-Hazırlık sonunda yazın Almanya'da yaz dil okulu imkanı
-Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesine %23.8 yerleşme -2021 YKS-
-En iyi 15 üniversiteye %40 yerleşme -2021 YKS-
-2021'de 24 öğrenci yurt dışına gitmiş. %14 oranı.
-1850'de kurulup köklü bir okul olması. Aynı zamanda Osmanlı'nın ilk sivil lisesi.
-İstanbul'un merkezinde yer alması, her sokağın tarihi olması.
-Daha çok etkinlik ve aktif bir sosyal yaşam.
-Tarihi bir bina.

Eksileri;
-Yurdu yok bu yüzden her sene bir belirsizlik yaşanıyor. Son 6 yılda hiçbir öğrenci açıkta kalmamış. Sadece çapa ve sosyal bilimler lisesi'ne yerleşme yapılmış.
-Müdürün yarattığı sıkıntılar. -çok bilmiyorum ama zaman zaman sıkıntı oluşturduğu söyleniyor.

Atatürk fen lisesi.
Artıları;
-TÜBİTAK olimpiyatlarında başarıları.
-Yurdu olması.
-YKS 2021'de en iyi 10 üniversiteye %28.3 yerleşme.
-YKS 2021'de en iyi 15 üniversitye %38.3 yerleşme.
-Başarı olarak -LGS puanı- biraz daha iyi.
-Geniş bir alan. Marmara Üniversitesi kampüsü.
-Yeni bir bina ve yurt.

Eksileri;
-Dil eğitimi cağaloğlu kadar iyi değil.
-Dsd gibi bir diploma yok.
-Uluslararası bir diploma programı yok. (ıb, AP, abitur)
-Direkt olarak yurt dışına giden öğrenci yok ya da sayısı az. Herhangi bir bilgi verilmemiş.

Sizce hangisi daha iyi? Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çağoğlu daha mantıklı bu devirda ab'de türk pasaportunun bir değeri yok eğer cidden almanya imkanı veriyorsa düşünmeye gerek yok.

Anlattıklarına göre Cağaloğlu daha mantıklı. Müdür eğitimini aksatacak nasıl bir sıkıntı yapabilir ki? Ben senin yerinde olsam Cağaloğlu yazardım. Yurtdışı önemli bir etken.

Çağoğlu daha mantıklı bu devirda Ab'de Türk pasaportunun bir değeri yok eğer cidden Almanya imkanı veriyorsa düşünmeye gerek yok.

Yazmayı unutmuşum. Ailemden dolayı yeşil pasaportum var şu anlik.

Anlattıklarına göre cağaloğlu daha mantıklı. Müdür eğitimini aksatacak nasıl bir sıkıntı yapabilir ki? Ben senin yerinde olsam cağaloğlu yazardım. Yurt dışı önemli bir etken.

Bugün bir hocamla konuşurken duydum ben de. Siyasi sıkıntılar sanırım. Basınla alakalı çok sıkıntı oluyor demişti müdür yardımcısı, haberlere bakınca protesto vs. Bir sürü olay var.

Valla dostum dediğim gibi protesto işine bir şey diyemeyeceğim ama bu yurtdışı olayını düşünmelisin. Gerçekten senin için mükemmel olur. Artık yurtdışını düşünüyor herkes bir de hazırlık sonunda böyle bir imkan varsa çok iyi.

Anladığım kadarıyla okul genel anlamda sosyalist ve özgürlükçü fakat müdür muhafazakar. Ayrıca müdürün şu ana kadar durmasının sebebinin de yandaş olduğunu duydum.
Staj konusu kesin değil. Ne gibi kriterler var bilemiyorum. Bu sene hazırlık tamamlayan bir ogrenciyle konuştuğumda söylemişti.

Bir de İstanbul da yaşayan biri varsa şehirle ilgili ne gibi sıkıntılar var? Neye dikkat etmem gerekiyor?

Haberi okudum, müdür sıkıntılıymış belli. Diplomalar da etkili olabilir dostum. Eğitim önemli tabii eğer gözle görülecek kadar eğitim farkı varsa Cağaloğlu’nu tercih et. Atatürk fen de kötü değil tabii ki. 0.16 dilim ile lise tercih ediyorsun. Gideceğin lisenin kötü olma ihtimali acık konuşayım sıfır. Tercih senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…