Çakma ayakkabılar hakkında düşünceleriniz neler?

Çakma ürün kullanmam. Çakma ürün almak yerine aynı fiyatta kendi marka adıyla satış yapan ürün almayı tercih ederim. Kaliteli olduktan sonra da gerisi önemli değil.
 
Yanlış anlaşılmadan şuraya eklemek istiyorum arkadaşlar marka takıntılı birisi değilim sadece hoşuma gideni alıyorum ve hoşuma giden ayakkabı pahalıysa onun çakmasını almaktan çekinmiyorum demek istedim. Mesela örnek bir ayakkabı bıraktım alma sebebim ne markasıydı ne kimin elinden çıktığıydı görüntüsünü beğendim ve aldım memnun olarak kullandım uzun bir süre.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    590 KB · Görüntüleme: 146
Ucuzluk icin ayak sagligini dusunmemek ne kadar mantikli?
Her şeyden önemlisi sağlık bu doğru ama çakmalar artık 2014 zamanındaki çakmalar gibi değil 1500 lira civarında replika ayakkabının malzeme kalitesinin gayet iyi olduğunu kendim deneyim ettim.
En son spor salonu için almıştım çakma ayakkabı. 1 ayda ayakkabının altı eridi. 😂
Hocam valla bana hiç öyle şeyler olmadı sürte sürte yürümeme rağmen ne tabanı eridi ne parçalandı baya öncesinde aldığım replika ayakkabıyı hala kullanıyorum.
Ortalama 500 liralık olan marka standart sokak ayakkabıları güzel. Elinizdeki telefona yada takıldığınız mekanlarda 2-3 binlik ayakkabıyı görünce çakma olup olmadığı direkt yaptığınız şeylerden anlaşılır. Zengin mekanlarında züppeler hariç parayı sonradan kazanmış insanlarda 2 binlik ayakkabı göremezsin almaz çünkü. Ben Lumberjack'den devam.
İnsanların aksine hype ayakkabıları üff bu adam çıkarttı manyak ayakkabı abiii diye giyen birisi değilim sadece görüntüsü önemli benim için o tür zengin züppelerin kafasını hiçbir zaman anlayabileceğimi düşünmüyorum ben sadece giydiğim kıyafetin yanında hoş dursun diye para veriyorum.

Aslında sorun burada çakma ayakkabılar değil benim gibi insanları çakma almaya zorunda bırakan ekonomi.
 
Son düzenleme:
Bu zamana kadar hiç çakma giymedim. Durumum yokken kinetix giyerdim sonraları Nike Adidas almaya başladım. Uzun süredir ayakkabı almıyorum eli yüzü düzgün ayakkabı 2000 liradan başlıyor. Arkadaşım 300 liraya çakma almış güzel duruyordu. Eğer ayak kokusu yapmıyorsa ve rahatsa gider 300 liraya çakmasını alırım niye 2000 vereyim.
 
Bu zamana kadar hiç çakma giymedim. Durumum yokken kinetix giyerdim sonraları Nike Adidas almaya başladım. Uzun süredir ayakkabı almıyorum eli yüzü düzgün ayakkabı 2000 liradan başlıyor. Arkadaşım 300 liraya çakma almış güzel duruyordu. Eğer ayak kokusu yapmıyorsa ve rahatsa gider 300 liraya çakmasını alırım niye 2000 vereyim.
İşte bundan bahsediyorum 800 lira ayakkabıların hepsi çocuk ayakkabısına benziyor ve görüntüsü hoşuma gitmiyor azcık güzel gözükenlerin fiyatına baktığım anda 2500 TL yazısıyla karşı karşıya kalıyorum bu sebepten dolayı en sonunda çakma deneme kararı aldım ve koku sorunu veya çorapta leke bırakma ikisini de yaşamadım. O günden bu yana çakmaya kötü bakmıyorum. Ek olarak plastik kokan ayakkabıları bir süre sonra gidiyor onu fark ettim ilk aldığım çakma plastik kokuyordu ayağımı kokutmasa da ayakkabıyı gidip kokladığımda keskin bir plastik kokusu vardı. O bir süre sonra kayboldu. Bunun sebebi fabrikada üretilip bekletmeden direk koyulup gönderilmesi sanırım çünkü normalde Nike ürettiği ayakkabıları bir kaç ay bekletir kokusunu kaybetsin diye. Ama artık çakmalar bile pahalı.
 
2018'de aldığım Nike markalı ayakkabı hala sapasağlam ve kullanıyorum arada. Şu anda 1200₺ civarı fiyata satılıyor ben o zamanlar 440₺'ye almıştım. Önceden bunların yanında replika ayakkabıda alıyordum fakat şu an hepsini köye bıraktım, köyde kullanıyorum. Bir de şunu eklemek lazım, yürüyüş ayakkabısı ile futbol oynayanlar, koşu yapanlar var. Sonra hemen eskiyince markayı kötülüyorlar, adamlar boşuna yazmıyor oraya ayakkabının amacını.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı