Çakma ürün mü orijinal ürün mü kullanmak daha mantıklıdır?

Daha fazla  
Birkaç gündür aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum sizlere, tabii ki sorum tam olarak "Orijinal ürün mü yoksa çakma ürün mü?" olmayacak haliyle ben dahil herkesin cevabı orijinal olacaktır.

Örnek vermem gerekirse; pazardan bin TL'ye aldığım eşofman takımının orijinalini alsam 10 bin TL'ye yani ortalama 10 katına denk geldiğini fark ettim. (ciddiyim sadece eşofman altı 5 bin TL idi.)

Bu durumda çakma almak daha mı mantıklı gelebilir, çakma giymenin vücuda zararları nelerdir? Ya da orijinal giymenin çakma üründen farkı nedir daha mı fazla dayanıklı, bu parayı karşılayabilecek kadar kaliteli mi kaç ay ya da sene dayanabilir vb. sizin görüşleriniz nelerdir?

Birkaç gündür aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum sizlere, tabii ki sorum tam olarak "Orijinal ürün mü yoksa çakma ürün mü?" olmayacak haliyle ben dahil herkesin cevabı orijinal olacaktır.

Örnek vermem gerekirse; pazardan bin TL'ye aldığım eşofman takımının orijinalini alsam 10 bin TL'ye yani ortalama 10 katına denk geldiğini fark ettim. (ciddiyim sadece eşofman altı 5 bin TL idi.)

Bu durumda çakma almak daha mı mantıklı gelebilir, çakma giymenin vücuda zararları nelerdir? Ya da orijinal giymenin çakma üründen farkı nedir daha mı fazla dayanıklı, bu parayı karşılayabilecek kadar kaliteli mi kaç ay ya da sene dayanabilir vb. sizin görüşleriniz nelerdir?
Kategoriye göre, bütçene göre değişir. Kıyafetin, ne zararı olacak?

Kategoriye göre, bütçene göre değişir. Kıyafetin, ne zararı olacak?

Mesela şu an pazardan aldığım bir kıyafeti giyiyorum yün topluyor elimde vücudumda ve bu bir tık sinir bozucu.

Maddiyata göre değişir. Şahsen teknolojik alet ve ayakkabının sonuna kadar orijinal olması gerektiğini düşünüyorum.

Hayatım boyunca ayakkabılarımı hep orijinal aldım ama kıyafetlerimde çok kez çakma pazar ürünü kullandım. Kıyafetlerimin çok ama birçoğunun dandik olması ile az ve kaliteli olması arasında gidip geliyorum.

Son düzenleme:
Pazardan çakma alacağınıza markasız dahi olsa fena olmayan kıyafetleri tercih edin. Marka etiketi yüzünden çakma giysiler vs. giymeyin sağlığa zararlı. Orijinal almak zaten başlı başına fiyatıyla sıkıntı o yüzden en iyisi isimsiz ama iş gören malzemesi belli ürünlere yönelmek bana kalırsa.

Tekstilde genellikle kumaşların kalitesi benzerdir, marka değeri için ürünler pahalıya satılır. Yurt dışında 3-5 bin liraya satılan kısa kollu tişörtlerin bazıları Türkiye'de üretiliyor mesela. Adamlar markasını bile Türkiye'deki fabrikaya bastırtıp satışını onlar yapıyor.
Ancak teknolojide orijinal ürün kullanmak zorundasın.

Daha düşük kaliteli malzeme, çirkin görüntü v.b. eksilerinden bir tanesi. Eşofman takımı olduğu için vücuda pek zarar vereceğini sanmıyorum ama kullanılan bazı malzemeler vücuduna az da olsa zararları olabilir ki ben yünden başka bir şey kullanıldığını sanmıyorum. Ben senin yerinde olsam az daha verip bunun gibi bir şey giyerim😀

1765293964114.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı