Steam Çalınan Steam hesabının envanteri satılmış

Arkadaş Steam Guard'ı nasıl geçmişler onu anlamadım. Bu şu aralar meşhur bir olay mı?

Steam Guard'ı şu an kullanıcı yardımı veya hatası olmadan aşma imkanları bulunmuyor. Hesabınızla üçüncü partilere giriş yaptıysanız, sisteminize virüs bulaştıysa veya bilgileriniz bir şekilde ele geçirildiyse Steam Guard da size %100 koruma sağlamaz.

Envanteriniz için yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor. Eğer itemlerin hangi hesaba veya hesaplara aktarıldığı belliyse hepsini kanıtlarıyla birlikte tek tek Valve'a şikayet edersiniz.

Gelelim hesabınızın güvenliğine. Aşağıdaki adımları tek tek uygulayın. Halihazırda yaptığınız bir işlem varsa ise göz ardı edebilirsiniz.

1) Malwarebytes indirip sisteminizi taratın. Bununla da yetinmeyip sisteminizi güçlü bir antivirüs yazılımı ile taratmalısınız.
2) Login Buradaki bağlantıdan ise daha önce onay verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakın.
3) Güvenli bir cihazdan şifrenizi değiştirin. (Steam'e giriş yaptığınız cihazdan değil.)
4) Generate Hesabınız için yeni kurtarma kodları oluşturun.
5) Steam Community (Eğer API anahtarı oluşturulmuşsa) Steam API anahtarını iptal edin. Böylece Steam hesabınıza erişim sağladığınız tüm üçüncü parti siteler devre dışı bırakılacak.

Özellikle API anahtarını ve yetki verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Hocam çok da dosyam vardı ya PC'yi açmadan falan nasıl temizleyebilirim virüsü?

@x0jony Hocam şimdi aldığım sslere bakarken farkettim adam benim hesapta 3 aydır takılıyormuş😐 Eki Görüntüle 2351751

Acaba bu virüs değil de girdiğim bir bikgisayar falan olabilir mi?
Hong Kong'dan giriş yapmadıysan senin bilgisayarın değildir tabii ki. 😁

Steam Guard'ı şu an kullanıcı yardımı veya hatası olmadan aşma imkanları bulunmuyor. Hesabınızla üçüncü partilere giriş yaptıysanız, sisteminize virüs bulaştıysa veya bilgileriniz bir şekilde ele geçirildiyse Steam Guard da size %100 koruma sağlamaz.

Envanteriniz için yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor. Eğer itemlerin hangi hesaba veya hesaplara aktarıldığı belliyse hepsini kanıtlarıyla birlikte tek tek Valve'a şikayet edersiniz.

Gelelim hesabınızın güvenliğine. Aşağıdaki adımları tek tek uygulayın. Halihazırda yaptığınız bir işlem varsa ise göz ardı edebilirsiniz.
Hocam çok değişik olaylar var, size danışmak istiyorum. Şu an kullandığım laptopumda girili olan maillerimin geçmişine baktım, adamcmaillerimi girmemiş. Steamden bakıyorum adam 2-3 ay önce, 10 Ağustos'ta gece 4.38'de girmiş hesaba. Mail şifrelerimi değiştirdim, steam şifremi de değiştirdim. Şu andan itibaren farklı bir işlem yapmama gerek var mı? 6-7 Kasım gibi de Malwarebytes ile tarama yapmıştım laptopuma. Cihaz temizdi. Anlamadığım nokta bu adam nasıl girdi acaba?

Eğer yukarıdaki adımları uyguladıysanız başka bir şey yapmanız gerekmiyor.

Steam hesabınızla üçüncü parti sitelere giriş yaptınız mı?
Yapmış da olabilirim hocam inanın hatırlamıyorum. Düşünüyorum bir virüs falan varsa 3 ay önce bulaşması lazım, ki o zaman bu laptopuku yeni aldığım zamanlardı.

Virüs ile çalınmış olma ihtimali çok çok düşük. Steam Guard'ın kullanıcıdan habersiz kaldırılma sebebi genelde kullanıcının sahte Steam sitelerine veya üçüncü parti sitelere giriş yapmasından kaynaklanıyor. Bu sitelere girerken doğal olarak Steam Guard onayı gerekiyor. Siz onay verirken aslında hesap bilgilerinizin tamanını Steam Guard ile birlikte teslim etmiş oluyorsunuz.

Virüs ile çalınmış olma ihtimali çok çok düşük. Steam Guard'ın kullanıcıdan habersiz kaldırılma sebebi genelde kullanıcının sahte Steam sitelerine veya üçüncü parti sitelere giriş yapmasından kaynaklanıyor. Bu sitelere girerken doğal olarak Steam Guard onayı gerekiyor. Siz onay verirken aslında hesap bilgilerinizin tamanını Steam Guard ile birlikte teslim etmiş oluyorsunuz.

Ben Steam hesabımı çoğu yere girdim nasıl geri alabilirim bu üyelikleri efendim hesabım benim de bu şekilde çalındı geri aldım hesabı hem de bütün guardlar vardı telefon no vs. 🙁

Guard'ım da aktifti yani hiç kaldırıldığına rastalamadım ama enteresan. Virüs olmaması içimi rahatlattı, yine de laptopa ulaşınca bir virüs taraması yaparım. Teşekkürler.

@reptile Hocam çok bunalttım kusura bakmayın ama Steam API anahtarı oluşturulmuş gözükmüyor buna rağmen üçüncü parti uygulamalardan girmiş olabilirler mi?

Son düzenleme:
API anahtarının oluşması şart değil. Hesap bilgilerini üçüncü parti sitelere girmeniz yeterli. Ayrıca yüklediğiniz görselin bir tanesinde Steam hesap adınız görünüyor. Kullanıcı bilgilerini mümkün oldukça gizli tutmalısınız. Buna giriş yaparken kullandığınız isim de dahil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı