Kolluk kuvetleri ile ufak bir ugrayın hocam.Bugün sabah telefonumu çaldırdım. Cihazımı Bul uygulamasında telefonun yeri hâlâ gözükmesine rağmen polisler umursamadılar. “Oraya gidin orada polisi çağırın” dediler. Gitmeyi düşündük ama hem adamın bulunduğu yer biraz uzak olduğu için hem de telefon hâlihazırda eski olduğu için babamla vazgeçtik. Telefonu şu an Cihazımı Bul uygulamasından sıfırlayabiliyorum ama bunu yaparsam konum takibini kaybedeceğim. Bunu yaparsam içim hiç rahat etmeyecek, yarın gidip adama dalmak istiyorum. Sizce yapacağım şey gereksiz agresif mi olur? Sıfırlayıp yoluma mı bakayım acaba?
Dalga mı geçiyorsunuz, telefonu çalan kişi mahallesine giren herkesi dövüyor mu? Yoldan geçen herhangi biri gibi davranıp mahalleyi turlayacak. Konumunu zaten görüyor herif. Ayrıca sanki Türkiye'deki her mahalle Hürriyet/Adana gibi 1 metre sokak genişliğine sahip, her köşe başında kapüşonlu herif olan mahalle. Arkadaşlarını toplayacak 5 kişi adama yaklaşsa sence o adam 5 kişiye bıçak mı çeker yoksa "kanka ben bunu telefoncudan aldım, arkadaşım bana verdi" gibisinden yalan mı bulacak? Biraz realistik olun.
Ayrıca polisi aramak gibi bir imkanları da var elinde. Sadece uğraşmak istemediğini belirtmiş. Uğraşırsa çok kolay bir şekilde alamazlar mı sence telefonu?
Ben mahallesine gören herkesi dövüyor demedim. Sadece baktı diye bıçaklanan 13-15 yaşında çocuklar var bu ülkede. Asıl siz dalga geçiyorsunuz galiba. Polis çağırıp öyle girsin polis gelmiyorsa girmesin risk almaya ne gerek var? Can mı önemli para mı? Üstelik iPhone 17 Pro değil eski telefon diyor önemli bir şey değil demek ki. Hiçbir şekilde savunmuyorum bu durumu. Konu sahibinede geçmiş olsun diyorum, hiç risme girmesin ne olacağı belli olmuyor bu ülkede.
Teşekkür ederim hocam siz de haklısınız. Bilmiyorum yine arada kaldım. Bir tarafım boş ver diyor, bir tarafım ne olursa olsun bir gidip hesap sor diyor.