Çalınan telefon sıfırlanmalı mı?

• Konuyu başlatan Sinanak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 580

Sinanak

Hectopat
Daha fazla  
Bugün sabah telefonumu çaldırdım. Cihazımı Bul uygulamasında telefonun yeri hâlâ gözükmesine rağmen polisler umursamadılar. “Oraya gidin orada polisi çağırın” dediler. Gitmeyi düşündük ama hem adamın bulunduğu yer biraz uzak olduğu için hem de telefon hâlihazırda eski olduğu için babamla vazgeçtik. Telefonu şu an Cihazımı Bul uygulamasından sıfırlayabiliyorum ama bunu yaparsam konum takibini kaybedeceğim. Bunu yaparsam içim hiç rahat etmeyecek, yarın gidip adama dalmak istiyorum. Sizce yapacağım şey gereksiz agresif mi olur? Sıfırlayıp yoluma mı bakayım acaba?

Aman diyeyim ciddiye falan almışsınızdır belki yapmayın öyle bir şey. Kendiniz diyorsunuz eski püskü bir şey diye. Değmez hocam çalan kişi bıçak çıkarır mazallah sakat kalırsınız falan. Bir telefon için değmez. Allah onun cezasını elbet verir ya bu dünyada ya ahirette. Hakkınızı haram edin yeter.

Bugün sabah telefonumu çaldırdım. Cihazımı Bul uygulamasında telefonun yeri hâlâ gözükmesine rağmen polisler umursamadılar. “Oraya gidin orada polisi çağırın” dediler. Gitmeyi düşündük ama hem adamın bulunduğu yer biraz uzak olduğu için hem de telefon hâlihazırda eski olduğu için babamla vazgeçtik. Telefonu şu an Cihazımı Bul uygulamasından sıfırlayabiliyorum ama bunu yaparsam konum takibini kaybedeceğim. Bunu yaparsam içim hiç rahat etmeyecek, yarın gidip adama dalmak istiyorum. Sizce yapacağım şey gereksiz agresif mi olur? Sıfırlayıp yoluma mı bakayım acaba?
Kolluk kuvetleri ile ufak bir ugrayın hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonu sıfırlayabiliyor zaten gitmek isterse gitmeden önce sıfırlasın telefonu.

Evet dediğin gibi telefonu sıfırlamak takip etme şansını elinden alır.
Ekrana bir not yazdırmaya ne dersiniz?

Dalga mı geçiyorsunuz, telefonu çalan kişi mahallesine giren herkesi dövüyor mu? Yoldan geçen herhangi biri gibi davranıp mahalleyi turlayacak. Konumunu zaten görüyor herif. Ayrıca sanki Türkiye'deki her mahalle Hürriyet/Adana gibi 1 metre sokak genişliğine sahip, her köşe başında kapüşonlu herif olan mahalle. Arkadaşlarını toplayacak 5 kişi adama yaklaşsa sence o adam 5 kişiye bıçak mı çeker yoksa "kanka ben bunu telefoncudan aldım, arkadaşım bana verdi" gibisinden yalan mı bulacak? Biraz realistik olun.

Ayrıca polisi aramak gibi bir imkanları da var elinde. Sadece uğraşmak istemediğini belirtmiş. Uğraşırsa çok kolay bir şekilde alamazlar mı sence telefonu?

Dalga mı geçiyorsunuz, telefonu çalan kişi mahallesine giren herkesi dövüyor mu? Yoldan geçen herhangi biri gibi davranıp mahalleyi turlayacak. Konumunu zaten görüyor herif. Ayrıca sanki Türkiye'deki her mahalle Hürriyet/Adana gibi 1 metre sokak genişliğine sahip, her köşe başında kapüşonlu herif olan mahalle. Arkadaşlarını toplayacak 5 kişi adama yaklaşsa sence o adam 5 kişiye bıçak mı çeker yoksa "kanka ben bunu telefoncudan aldım, arkadaşım bana verdi" gibisinden yalan mı bulacak? Biraz realistik olun.

Ayrıca polisi aramak gibi bir imkanları da var elinde. Sadece uğraşmak istemediğini belirtmiş. Uğraşırsa çok kolay bir şekilde alamazlar mı sence telefonu?

Ben mahallesine gören herkesi dövüyor demedim. Sadece baktı diye bıçaklanan 13-15 yaşında çocuklar var bu ülkede. Asıl siz dalga geçiyorsunuz galiba. Polis çağırıp öyle girsin polis gelmiyorsa girmesin risk almaya ne gerek var? Can mı önemli para mı? Üstelik iPhone 17 Pro değil eski telefon diyor önemli bir şey değil demek ki. Hiçbir şekilde savunmuyorum bu durumu. Konu sahibinede geçmiş olsun diyorum, hiç risme girmesin ne olacağı belli olmuyor bu ülkede.

Ben mahallesine gören herkesi dövüyor demedim. Sadece baktı diye bıçaklanan 13-15 yaşında çocuklar var bu ülkede. Asıl siz dalga geçiyorsunuz galiba. Polis çağırıp öyle girsin polis gelmiyorsa girmesin risk almaya ne gerek var? Can mı önemli para mı? Üstelik iPhone 17 Pro değil eski telefon diyor önemli bir şey değil demek ki. Hiçbir şekilde savunmuyorum bu durumu. Konu sahibinede geçmiş olsun diyorum, hiç risme girmesin ne olacağı belli olmuyor bu ülkede.

Teşekkür ederim hocam siz de haklısınız. Bilmiyorum yine arada kaldım. Bir tarafım bos ver diyor, bir tarafım ne olursa olsun bir gidip hesap sor diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim hocam siz de haklısınız. Bilmiyorum yine arada kaldım. Bir tarafım boş ver diyor, bir tarafım ne olursa olsun bir gidip hesap sor diyor.

Hocam kimsenin gazına gelmeyin bir telefon için. Para her türlü çözülür zaten eski diyorsunuz üstelik. Babanızda yaşamış bir ömür geçirmiş adam oda boş ver demiştir, diyecektir eminim. İleride keşke yapmasaydım demek istemeyeceğinizi düşünüyorum.

Onun hesabını Allah sorar, helal paraysa size bir şekilde geri döner. Ne olursa olsun bana döndü. Steam hesabım çalınıp CS:GO itemlerin gittiğinde o zaman 1000TL kaybetmiştim ama 1 sene sonra çekilişten 10bin TL değerinde bıçak kazandım. Merak etmeyin alın teri geri döner.

Bakmayın böyle dediğime mülayim, namazsız bir gün geçirmeyen birisi değilim tam tersine namaz kılmam ancak duamı eder Allah'tan umudumu kesmem.

Forumdaki en saçma öneriler bu sorunun altında. Telefonunun isterse son model olsun. Gittiniz adamı buldunuz bu planlamaya girer, minimum ihtimalle adama/adamlara sadece tokat atsanız bile sizi karakol karakol mahkeme mahkeme süründürürler. Taksirle basit yaralama sucundan yargılanırsınız. Minimum ek olarak siciliniz kirlenir, 5 yıl boyunca 1 kişiye bile "lan" diyemezsiniz.
Tabii bunun sonucunda avukat tutmanız gerekirse avukatlık ücreti 20-30k (daha fazla da olabilir)arasi vekalet ücreti ödersiniz. Size bir dost tavsiyesi bugün telefonunuzu çalan sizle kavga etmekten tereddüt etmeyecektir. Sadakaniz sayın hocam bulaşmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı