Çalışılan firma ile yollar nasıl sağlıklı bir şekilde ayrılabilir?

Edmond dantes

Kilopat
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
212
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Tasarımcı
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır bir firma ile birlikte çalışmaktayım. Ülkemizin bilinen yerli firmalarından olup aynı zamanda globale de açılmış. ABD'de ciddi ödüller almış müşterilerimizden birisi bana iş teklifinde bulundu, benim için yatırımlarda bulunacağını söyledi ve bunun adımlarını da atmaya başladılar. Ortalama 6 bin gibi bir ücret alacağımın garantisini verdi. Ben de buna olumlu bakıyorum. Ancak çalışmakta olduğum firma da bunu hissedip o firmaya götürülmemem için benimle sözleşme imzalamak istedi fakat sonrasında biz sana güveniyoruz, bizim çocuğumuzsun sen, firmamızın önemli yapı taşlarındansın deyip maaşımı 4 bine çıkardı. Hala sadece sağlık sigortam var ve 6 aya kadar normal sigortamın olmayacağı söyleniyor. Ama yöneticilerimin karşı tarafa gitmem gibi bir durum karşısında huzursuzlanıp çirkefleneceklerini bildiğimden onlara bunun olmayacağının güvencesini de vermiş bulundum. Bugün müşterimizin firmamız ile bağlarını kopardığını öğrendim ve eminim çok yakın bir zamanda beni hemen yanlarında görmek isteyecektir. Lakin ben daha önce böyle bir şey yapmadığımdan kısa sürede nasıl kılçıksız bir şekilde bu durumdan sıyrılıp diğer firmaya geçebilirim bilemiyorum. Sizlerden tavsiye beklemekteyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlerde "sen bizim çocuğumuzsun" demek hiç profesyonelce değil. Kendin düşün ve hangisi senin için garanti ve daha iyiyse onu seç.
Ben tercihimi yaptım ama profesyonel olmayan yeri geldiğinde bu kararımı aldığım için çirkefleşecek bu firmayla yollarımı nasıl ayırabilirim bunu düşünüyorum?
 
Senin daha iyi iş bulman onların sorunu. Seni istiyorlarsa şartları denkleştirirler. İş hayatı ilişkisi böyle değil midir zaten?

Böyle bir topa girecek güce sahip değiller ancak ben kararımı verdim çalışmakta olduğum firmanın beni darlamasına nasıl takılmadan ayılabilirim bunu bulmaya çalışıyorum
Daha sigortanı yatırmayan adama hala güveniyorum demek. Ne bileyim tuhaf geldi.
Hayır güvenmiyorum sözleşmeyi diretmemeleri için böyle konuştum
 
Ben tercihimi yaptım ama profesyonel olmayan yeri geldiğinde bu kararımı aldığım için çirkefleşecek bu firmayla yollarımı nasıl ayırabilirim bunu düşünüyorum?
Çirkefleşse ne yapacak, evini mi basacaklar? Anladığım kadarıyla diğer şirkette işin hazırmış zaten. İstifanı ver çalışacağın yere de durumu anlat onlar ayarlarlar.
 

Geri
Yukarı