Çalışmak için Migros Sanalmarket vs BİM

• Konuyu başlatan Rpyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 68
  • Görüntüleme 17.844
Bakın ben zaten kendi bulunduğum mağazadan bir kişiyle yaşadığım problemden bahsettim .Tabiki iyi yerler mağazalar vardır.Bu arada ben istifa etmeye bilirdim .her işyerinden mutlaka sorunlar olur yaşanır işin stresinden .Ben kendimde farkettigim olay benim tetiklenmem kurulmam oldu çocuğa .o kadar icsellestirdim ki artık gözümde onu dev yaptım.haliyke aynı ortamda durdukça dahada kötü hissediyordum gördüğüm anda onu .o kadar yıpranmıştim .herkesin duygularını yaşayış şekli veya anlam mana yuklemesi olaylara farklıdır.Kimi soğukkanlı olur umursamaz.Ama ben kendi psikolojimde e onu çok büyüttüm kafamda .O YUZDEN ellerim vücudum titremeye başlıyordu mbunu farkettigim gibi istifa ettim .dün sabah bende çalışmaya gitmistim oysaki istifa olayı sabah çalışmaya başladık bir ürünün yerinu bulamadım gözümün önünde olmasına rağmen bana kızdı .Neden bulamadigimi biliyorum çünkü onun baskısı yüzünden .Ben arkadaşlar tembel olsam veya kafam algılamasa işi bunu burda dile getirirdim hiç gocunmam hani 30 lu yaslarindayim
🙂hayırlısı herşeyi n

Ben de aşağı yukarı sizinle aynı yaşlardayım ve benzer endişeleri de taşıyorum açıkçası. Ben, sadece sizin yorumunuzu kast etmemiştim Indeed'de okuduklarım da düşündürdü demiştim. Geçmiş olsun, umarım daha iyi bir iş bulabilirsiniz. Uzun bir işsizlik dönemi insanı bir yerde yıpratıyor ve sizin yerinizde olsam içime atıp atıp bir yerde patlardım diye de düşündüm. Daha iyi bir alternatif bulmak için çabalayacağım olmadı mecbur 2-3 ay dişimi sıkmayı deneyeceğim

Ben de aşağı yukarı sizinle aynı yaşlardayım ve benzer endişeleri de taşıyorum açıkçası. Ben, sadece sizin yorumunuzu kast etmemiştim Indeed'de okuduklarım da düşündürdü demiştim. Geçmiş olsun, umarım daha iyi bir iş bulabilirsiniz. Uzun bir işsizlik dönemi insanı bir yerde yıpratıyor ve sizin yerinizde olsam içime atıp atıp bir yerde patlardım diye de düşündüm. Daha iyi bir alternatif bulmak için çabalayacağım olmadı mecbur 2-3 ay dişimi sıkmayı deneyeceğim
Çalışma arkadaşı şans ve inanın ki insanın çalışma şeklini büyük olcude etkiliyor heleki sanal marketin hemen bölümünde.cunku hemende hızlı olman gerekiyor .Bende sizin yerinizde olsam migros sanaldan veya başka bölümden cagirirsalar giderim bakarım denerim .Sonrasında siz kararınızı verirsiniz zaten

@Tahadied145
@nurayx12
@xenovilion
@Rpyd
Bu konuda yardımcı olan herkese benim de ihtiyacım var.
18 Yaşımdayım sanayide çalışıyorum günlük ortalama 11000 adım atıyorum işim ağır bırakıp MİGROS SANALMARKET veya CARREFOURSA markette market personeli olmayı düşünüyorum.
İlk olarak hangisini önerirsiniz,zorlanırmıyım ?

7 Sayfalık sohbette de aklıma takılan sorular şunlar;
1) İnternet üzerinde Migros çalışma şartları diye arama yaptığımız zaman haftada 45 saat yazıyor
çalışma saati gerçekten 45 saatmi?
➡️Haftanın kaç günü çalışılıyor?
➡️Bayram Seyran yıllık izin vesaire durumu nasıl?

2) Maaş Sizce ilden ile değişiklik gösterebilir mi veya marketin büyüklüğüne küçüklüğüne göre?
Siz hangi ilde çalıştınız??Ben Malatya'da çalışacağım.)
➡️Günlük molalarda Sizce aynı şekilde ilden ile değişiklik gösterir mi ya da marketten markete siz ne kadar Mola veriyordunuz gün içerisinde?
➡️Her ay aynı vergi diliminden mi vergi kesintisi oluyor yılın 12 ayı vergi kesintisi var mı?
➡️Maaşlar Asgari ücretin yüzde kaçı daha yüksek ortalama?

3) Yine internette araştırdığım zaman bir hafta ile 15 gün arası deneme süresi olduğu yazıyor bazı yerlerde.Bu süre pratikte ne kadar ve ilk günümden itibaren deneme sürecine girsem bile maaş yazılıyor mu?

Son düzenleme:
@Tahadied145
@nurayx12
@xenovilion
@Rpyd
18 Yaşımdayım sanayide çalışıyorum günlük ortalama 11000 adım atıyorum işim ağır bırakıp MİGROS SANALMARKET veya CARREFOURSA markette market personeli olmayı düşünüyorum.
İlk olarak hangisini önerirsiniz,zorlanırmıyım ?

7 Sayfalık sohbette de aklıma takılan sorular şunlar;
1) İnternet üzerinde Migros çalışma şartları diye arama yaptığımız zaman haftada 45 saat yazıyor
çalışma saati gerçekten 45 saatmi?
➡️Haftanın kaç günü çalışılıyor?
➡️Bayram Seyran yıllık izin vesaire durumu nasıl?

2) Maaş Sizce ilden ile değişiklik gösterebilir mi veya marketin büyüklüğüne küçüklüğüne göre?
Siz hangi ilde çalıştınız??Ben Malatya'da çalışacağım.)
➡️Günlük molalarda Sizce aynı şekilde ilden ile değişiklik gösterir mi ya da marketten markete siz ne kadar Mola veriyordunuz gün içerisinde?
➡️Her ay aynı vergi diliminden mi vergi kesintisi oluyor yılın 12 ayı vergi kesintisi var mı?
➡️Maaşlar Asgari ücretin yüzde kaçı daha yüksek ortalama?

3) Yine internette araştırdığım zaman bir hafta ile 15 gün arası deneme süresi olduğu yazıyor bazı yerlerde.Bu süre pratikte ne kadar ve ilk günümden itibaren deneme sürecine girsem bile maaş yazılıyor mu?
Merhaba yazdığın soruların cevabının hepsi mevcut sitede var hatta bazıları bu konunun içinde🙂. Öncelikle bu konuyu ve benzer yazıları okumanı tavsiye ederim. Aradan baya zaman geçti ama aklımda kalanları yazayım.1) evet fazla mesai lazım değilse MİGROS veya muadil marketler, işçisine iyi bakan mağazalar çoğunlukla 45 saati fazla geçirmez ama mola için aynısı olmaz. Şube ve şehirden farklı olarak market müdürü ve çalışanları eğer iyi insanlarsa ve yardımlaşan bi ekipse molanı yapar çayını içersin ama bazı şubeler var o çayı burnundan getirir. Tabi MİGROS üç harfli mağazalara nazaran daha iyi.2) maaş bazı aylar değişiyor galiba. Asgari ücretin bi meblağ üstü verirler belki yol parası da verirler iş görüşmende mutlaka sor. Molalar şubeden şubeye baya değişir ve kasada az para olur veya mal çalınır falan biraz maaştan kesebilirler belki ama primde alabilirsin birazcık değişir sayılar fazla oynamaz muhtemelen. Deneme süresinin maaşını eminim veriyorlardır. Nihayetinde MİGROS ünlü markettir çakallık yapmaz ama yinede teyit et. Vereceğim en önemli tavsiye şubeleri gez. Şube müdürün ve iş arkadaşların iyiyse deyme keyfine ama tam tersi ise zor olacaktır. Zaten sanayiye nazaran MİGROS daha iyi.

Migros sanalmarket şu an İstanbul için 28 bin tl maaş + 2100 tl yol + 1000 tl moneycard yatırıyor orada çalışan arkadaşlardan aldığım son bilgiye göre. Farklı şehirlerde maaş aynıdır ancak yol parası değişir. Vergi matrahı muhabbetlerinden dolayı bu halde yılın ilk başlarında gelir vergisi oranı düşük olduğundan 32 bine çıkıyordu asgari 22 iken. Adımla kıyaslayacaksan en az 2 katı daha fazla adım atarsın. Sanayide ne iş yaptığını bilmiyorum ağır demişsin Migros'ta ağır denecek tek şey sürekli yürümek ve yüklü ağır siparişler o da indir kaldır muhabbeti biraz. 45 saati geçmez ancak mantık şöyle işliyor; 7 saat fiilen aktif mesai 1 saat yemek molası (öğlen olur) yarım saat de yasal mola hakkın yani totalde 8 buçuk saat markettesin ancak sadece 7.5 saatin parasını alırsın ona göre hesaplarsın. Fazla mesai ihtimali gideceğin mağazadaki çalışan fazlalığına bağlı fazla çalışan varsa mesaiye kalmazsın ancak çalışan azsa özellikle kış aylarında insanlar dışarı çıkamayınca siparişe abanıyor ekstra yoğun geçiyor iş mesai ihtimali yükselir. 1 saatten fazla mesai yaptırmazlar diye düşünüyorum. Bayramlarda günlük paran 2 katı oluyor izin istersen de yöneticinle konuşup izin alabilirsin. Çoğunlukla vardiya programı her hafta yeniden yazılır ve eğer belirli bir güne izin istersen haftalık iznini o güne aldırabilirsin büyük ihtimalle o yanından belki işine gelir sabit bir gün yok haliyle market sektöründe. Migros'ta vardiya girişinde ve çıkışında RF cihazına QR okutarak mesaini başlatırsın. Bu yüzden QR okuttuktan sonra para vermeme şansları yok eğitim ayağına para vermemezlik olayı yok yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı