Call of Duty açıkken "System" görevinin fazla CPU kullanması

Makaleler
26
Call of Duty HQ'ye bağlı herhangi bir cod oyununu açtığım anda görev yöneticisinde System'in CPU kullanımı %10'un üstünde kullanmaya başlıyor, oyun içerisinde de bunun altına düşmüyor genelde ve işlemci kullanımı %80-90'a dayanıyor. Black Ops 6 oynarken bu çok başımı ağrıtıyor, işlemci kullanımı direkt %100'e vuruyor ve sürekli takılmalar oluyor oyunda.

Menüde oyundan daha fazla CPU kullanıyor...

1749771487693.png

Windows Performance Analyzer ile incelediğimde System'e bağlı olan rangrid.sys çok fazla işlem gücü kullanıyor, bu da oyunun Anti-Cheat'ine bağlı bir sistem, Ricochet'e yani.

Burada belli oluyor:
1749771458060.png

Reddit'te biraz araştırdım farklı sistemler kullanan çoğu herkes bunu yaşıyormuş sanırım. Activision bunu çözer mi pek sanmam ama başka çözüm de yok gibi.

Call of Duty yüklü olanlar bunu test edebilir mi acaba?

Sistem:
R7 5700x3D
RX 6800 XT
2x16 GB RAM

Daha dun WZ oynadim, daha sonra GTA icin baktim yer yok ben de WZ su aralar cok sarmiyor diye sildim. Ama dun bende boyle bir sorun olmadi. Acaba arka planda cok fazla uygulama falan calistigi icin anti-cheat sistemi tum bu uygulamalari tarayip anlamaya calisirken bu kadar cok islemci gucu tuketiyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Call of Duty HQ'ye bağlı herhangi bir CoD oyununu açtığım anda görev yöneticisinde System'in CPU kullanımı %10'un üstünde kullanmaya başlıyor, oyun içerisinde de bunun altına düşmüyor genelde ve işlemci kullanımı %80-90'a dayanıyor. Black Ops 6 oynarken bu çok başımı ağrıtıyor, işlemci kullanımı direkt %100'e vuruyor ve sürekli takılmalar oluyor oyunda.

Menüde oyundan daha fazla CPU kullanıyor...

Eki Görüntüle 2511138

Windows performance analyzer ile incelediğimde System'e bağlı olan rangrid.sys çok fazla işlem gücü kullanıyor, bu da oyunun anti-cheat'ine bağlı bir sistem, Ricochet'e yani.

Burada belli oluyor:
Eki Görüntüle 2511137

Reddit'te biraz araştırdım farklı sistemler kullanan çoğu herkes bunu yaşıyormuş sanırım. Activision bunu çözer mi pek sanmam ama başka çözüm de yok gibi.

Call of Duty yüklü olanlar bunu test edebilir mi acaba?

Sistem:
R7 5700x3D.
RX 6800 XT.
2x16 GB RAM.

rangrid.sys adlı sistem dosyası yüksek işlem gücü kullanıyor bu ricochet anti-cheat sistemine ait.

Sonuç: Bu sorun sistemden değil, Call of Duty'nin anti-cheat altyapısından kaynaklanıyor. Yakın dönemde çıkan bir şey, zaten bazı sistemlerde oluyor başka kullanıcılar da aynı sorunu yaşıyor ve ne yazık ki yapabileceğiniz hiçbir şey yok activison düzeltene kadar beklemek zorundasınız hocam.
Alternatifleri: Oyunu yöneticide başlatmayı deneyin belki biraz etkisi olur, oyun oynarkene arka plandaki gereksiz programları kapatın (varsa) onun dışında başka da bir şey yok. Ya da activison fix atana kadar oyunu oynamayın çünkü dediğiniz gibi ciddi yük bindiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dun WZ oynadim, daha sonra GTA icin baktim yer yok ben de WZ su aralar cok sarmiyor diye sildim. Ama dun bende boyle bir sorun olmadi. Acaba arka planda cok fazla uygulama falan calistigi icin anti-cheat sistemi tum bu uygulamalari tarayip anlamaya calisirken bu kadar cok islemci gucu tuketiyor olabilir mi?

Arka planda hiçbir şey açık değilken de aynı açıkken de aynı. İşin garip yanı sürekli aktif disk kullanımı da yapıyor, sanırım arkada tarama yapıyor dediğiniz gibi ama öyle bilinmedik uygulama açık tutmuyorum.

rangrid.sys adlı sistem dosyası yüksek işlem gücü kullanıyor bu ricochet anti-cheat sistemine ait.

Sonuç: Bu sorun sistemden değil, Call of Duty'nin anti-cheat altyapısından kaynaklanıyor. Yakın dönemde çıkan bir şey, zaten bazı sistemlerde oluyor başka kullanıcılar da aynı sorunu yaşıyor ve ne yazık ki yapabileceğiniz hiçbir şey yok activison düzeltene kadar beklemek zorundasınız hocam.
Alternatifleri: Oyunu yöneticide başlatmayı deneyin belki biraz etkisi olur, oyun oynarkene arka plandaki gereksiz programları kapatın (varsa) onun dışında başka da bir şey yok. Ya da activison fix atana kadar oyunu oynamayın çünkü dediğiniz gibi ciddi yük bindiriyor.

Evet dediğiniz gibi. Önceden bu sorun var mıydı hiç fark etmedim çünkü sorunsuz oynuyordum. RTX 2080'den RX 6800 XT'ye geçiş yaptıktan sonra olmaya başladı. Sanırım ekran kartı daha fazla yük bindirdigi için işlemciye daha belirgin hale gelmeye başladı.

Arka planda hiçbir şey açık değilken de aynı açıkken de aynı. İşin garip yanı sürekli aktif disk kullanımı da yapıyor, sanırım arkada tarama yapıyor dediğiniz gibi ama öyle bilinmedik uygulama açık tutmuyorum.

Evet dediğiniz gibi. Önceden bu sorun var mıydı hiç fark etmedim çünkü sorunsuz oynuyordum. RTX 2080'den RX 6800 XT'ye geçiş yaptıktan sonra olmaya başladı. Sanırım ekran kartı daha fazla yük bindirdigi için işlemciye daha belirgin hale gelmeye başladı.

Olabilir yazılımsal bir şeyde olabilir bu dediğim gibi ne olduğunu tam olarak bilemeyiz yaşadınız sorunu yaşayan insan sayısı kayda değer sayıda muhtemelen activison yakında fark edip fixler bu sorunu.

Geri
Yukarı