ben openenglish kullandım, tercih etmemin sebebi istediğin kadar speaking yapabiliyor olman. her saat başı ve buçukta canlı derse katılma talebi gönderip 20 dk bire bir speaking pratiği yapabiliyorsun.
artısı: sınırsız canlı ders
eksisi: sürekli hoca değişiyor yani hocanı kendin seçemiyorsun. Genelde aynı konular üzerine pratik yaptığın için ben sıkılmaya başlamıştım. Farklı konular konuşmak istesemde altyapım olmadığı için yetersiz kalıyordu ve konuşamıyordum.
cambly kullanmadım ama pahalı. Eğer maddiyat problem olmaz ise, aynı 1-2 hoca ile konuşursan ve birbirinizi bir yerden sonra tanımış olacağınız için de spontene konularda konuşarak daha fazla yararı olur.
Ama diğerine nazaran haftada 2-3 dersin olacak.
open engilishde istersen uykunun problem olmadığı bir senaryoda 24 saatte 48 derse girebilirsin.
Ama benim tavsiyem öncesinde alt yapı doldurmak. reading ve listening ile. Yani 200 - 300 sayfalık herhangi bir konuda yazarı ingiliz amerikan olan bir ingilizce kitabını okuyabilir seviyeye gelmek ve herhangi bir diziyi altyazısına bakmadan anlayabilir seviye gelmek. O seviyede zaten çat - pat konuşabilir olacaksın. İşte ondan sonra konuşacak kimse bulamaz isen bu uygulamaların sütünden etinden kemiğinden her şeyinden yararlanmış olursun. Diğer türlü bana biraz para kaybı gibi geliyor.
Tercih senin. Sonuçta hangisini alırsan al, uğraşacak olan zorlayacak olan sensin.
no pain no gain.