Camdaki buzlanmanın önüne nasıl geçilir?

Başka çare yok.

Dosya Ekleri

• 92DA8FF2-AD41-45C1-8609-A57F8D5B40AE.jpeg
    92DA8FF2-AD41-45C1-8609-A57F8D5B40AE.jpeg
    13,1 KB · Görüntüleme: 39
Bu bilgiyi edindiğim iyi oldu. Geçmiş olsun bu arada.

Sağ olun gerçekten çok kötü tecrübe oldu daha önce de yapıyordum hiç böyle çizik oluşturmamıştı. Ama en son ki buzlanmada ıslatarak bir sildim aman aman öyle çizikler olamaz sanki anahtar ile çizmişim küçük de değil çizik gidermek için bir şeyler yaptıramıyorum.

Arkadaşlar bazı yöntemleri söylemiş. Bunun için sprey de var. Onu da alıp deneyebilirsiniz. Antifrizli cam suyu kullanın. Bir de petrollerde de satılan küçük katkılar var. Onlar da güzel.
Teşekkür ederim üstat. Deneyeceğim yazdıklarınızı. Peki soğuktan dolayı arabanın iç camında oluşan buharın önüne nasıl geçeriz? Onun için de sprey var mı acaba?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim üstat. Deneyeceğim yazdıklarınızı. Peki soğuktan dolayı arabanın iç camında oluşan buharın önüne nasıl geçeriz? Onun için de sprey var mı acaba?
Aynı sprey ile yapabilirsiniz.

Kullandım. Petrolden rastgele almıştım.

Herkese selam,

Oldukça eski bir Reno19 aracım var. İçerisindeki ısıtma sistemi malum çok eski olduğu için işlev görmüyor. Ayrıca kış ayı sebebiyle sabah kalktığımda ön ve arka camda buzlanma oluyor. Silecek suyu döküp sileceği çalıştırarak çözüyorum ama çok vakit alıyor. Birkaç sorum olacak bu aşamada. Buzlanmaması için sürülecek bir ilaç yada benzeri bir şey var mıdır? Silecek suyuna antifriz karıştırılır mı buzları çözsün diye ve son olarak buzlanmaması için önceden alınabilecek önlemler var mıdır?

@Yener K. Üstat senin uzmanlık alanın idi Reno19'lar. Seni de konuda görmek isterim. :D
Ekstra bir masrafa girmek istemiyorsan aracında bir litre su bulundur hocam. Sabah marşa bastığın, arabayı ısıtacağın süre içinde cama dökersin tüm buzu çözmüş olur. Buzlu camda silecek çalıştırmayın hem cam çizilir hemde sileceklere zarar verir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı