Cankurtaranın olmadığı yerde denize girmek yasak mı?

-TSF-

Kilopat
Katılım
15 Nisan 2015
Mesajlar
42
Merhabalar, Trabzon'da yaz kış demeden hafta sonları sahile paralel birkaç kilometre yüzüyorum. Bugün sahil güvenlik botu yanıma yaklaşıp cankurtaranların olmadığı sahillerde yüzmek yasak gibi bir söylemde bulundu. Valilik tarafından alınan bir kararmış, küçük bir araştırma yaptım ama böyle bir konu hakkında bilgi bulamadım. Anayasal olarak yaptıkları uyarının bir hükmü var mı? Sahillerde yüzmek için cankurtaran gibi bir faktöre gerek var mı? Bu cankurtaranların olmadığı yerlerde yüzmenin bir cezai karşılığı bulunmakta mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yetkililer tarafından tüm uyarılara rağmen güvenlik şeridi ve cankurtaran olmayan yerlerde denize girenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Madde 1. Fıkrası gereğince idarî yaptırım cezasının mahallin mülki amiri onayı ile uygulanmasına,


Bu linkte böyle diyorlar.
 
Yalnız yüzdüğünden öyle demişlerdir şimdi bir boğulsan adamlar ne yapacak?

Topluca gidersenizde koronadan ceza keserler ama "we are tourist" dersen yırtarsın.
Benim için boğulma durumu gibi bir şey söz konusu değil. Trabzon'da insanlar çoğu konuda eğitimsiz olduğu için geneli yüzme bilmiyor ve bu sebepten dolayı boğulan çok insan var. Bu yüzden beni uyarma gereği duymuşlardır.
Hafta sonları sokağa çıkma yasağı yok mu?
Cumartesi günleri yok.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı