Canlı derslerde katılım çok az

Ortalamalı Anadolu lisesindeyim 40 kişiden 10-15'i giriyor hocalar girmeyenin sözlüsü yok deyince 25 falan oluyor.
 
Aslında katılımın az olmasının sebebi verimin düşük olması. Sürekli hocanın sesi gidiyor evde farklı durumlar oluşabiliyor. Bir ara bende katılmıyorum bu sebeplerden dolayı. Ancak hocalar katılma işine kafayı taktılar. Hele edebiyatçı zaten EBA'da yoklama alınıyor bir de kendisi ders sonunda ekstra başka bir kağıda yazıyor sözlüleri buradan vereceğim diye. Bir de ders seçme durumları da oluyor felsefe din ve benzeri derslerden fazla 6 kişiyken matematik fizik kimya biyolojide daha yüksek (tabii bunda say olmamızın etkisi var)

Ben şöyle bir taktik yapıyorum. Diyelimki fizik çalışmanız gerekiyor ama aynı saate edebiyat canlı dersi var ben tabletin ekranını 2'ye bölüyorum solda fizik videosu izliyorum sağda hoca anlatıyor. Nefis.
 
Sınıfımız 35 kişi canlı derslere katılan sayısı 5 6 kişi. İngilizce hocası performans notu diyince 12-13 kişi oluyor arada. Bugün tarih dersinde 4 kişiydik diğer 2 arkadaşta konuşmuyordu. Karşılıklı ders işledik hocayla bildiğin.
 
Merhaba. Sadece bizim sınıfta mı, bizim okulda mı oluyor? Yoksa çoğunluk böyle mi? Derslere katılım çok az önemli derslerde bile ara sıra 25 oluyor. Ama normalde ortalama 15 kişi. Tamam ders verimsiz olsa bile bu dersler yoklama niteliğinde. Neden böyle? Sizin derslerinizdeki katılımcılar ne kadar?

Toplam hocayla beraber 3 kişi İngilizce dersi işledik.
 

Geri
Yukarı