Canlı derslere katılmamanın bedeli?

• Konuyu başlatan 334155
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 3.012
Ben de sabah 9'dan akşam 4'e kadar dersteyim. Mecbur umursamak zorundayım çünkü iyi bir üniversite kazanıp iyi bir iş bulmak istiyorum. Bu zamanlarımı ders çalışarak geçirip ileride rahat etmek istiyorum.

Usta demesi kolay ama okul ortamı ile ev bir değil ciddiyim bence çözüm şu sürekli düzenli konu anlatımı ve soru çözümü.
Canlı ders çok etki yapmaz gibime geliyor hocanın anlatımına bağlı.

Usta demesi kolay ama okul ortamı ile ev bir değil ciddiyim bence çözüm şu sürekli düzenli konu anlatımı ve soru çözümü.
Canlı ders çok etki yapmaz gibime geliyor hocanın anlatımına bağlı.
Düzenli konu anlatımını ve soruyu bende yapıyorum hocam canlı dersler yüz yüze olduğu kadar iyi olmasa bile fizik ve matematik gibi derslerde hocadan dinlemek daha iyi oluyor kitaptan anlamaya göre. Tabi hocaların da bu duruma etkisi var fen lisesindeki hocayla meslek lisesindeki hocanın anlatışı çok farklıdır. Bence en azından deneyin olmadığını düşünüyorsanız eskisi gibi devam edersiniz.

@Freax Hocam iyi diyorsunuz, hoş diyorsunuz da; 35 dakikalık bir matematik dersinin yalnızca 20 dakikası falan ders anlatılarak geçiliyor. Benim buradan kazancım çok düşük. Ben Youtube üzerinden 2 saat çalışsam üstüne 2 saat de test çözsem mükemmel bir düzen olmuş olmaz mı?

Düzenli konu anlatımını ve soruyu bende yapıyorum hocam canlı dersler yüz yüze olduğu kadar iyi olmasa bile fizik ve matematik gibi derslerde hocadan dinlemek daha iyi oluyor kitaptan anlamaya göre. Tabi hocaların da bu duruma etkisi var fen lisesindeki hocayla meslek lisesindeki hocanın anlatışı çok farklıdır. Bence en azından deneyin olmadığını düşünüyorsanız eskisi gibi devam edersiniz.

Usta mesela bende fizik kimya biyoloji dersini rahat yapan insanım geçen sene fizik sınavına çalışmadan 70 aldım sınıfın en çalışkan çocuğuna kapak yaptım bende gelen istekle alakalı ve beceride önemli.
@Freax hocam iyi diyorsunuz, hoş diyorsunuz da; 35 dakikalık bir matematik dersinin yalnızca 20 dakikası falan ders anlatılarak geçiliyor. Benim buradan kazancım çok düşük. Ben YouTube üzerinden 2 saat çalışsam üstüne 2 saat de test çözsem mükemmel bir düzen olmuş olmaz mı?

Olur bence ama verimli çalışma önemli her insan farklı öğrenir fizik dersini dinlemezdim 70 aldığım dahi oldu.

@Freax Hocam iyi diyorsunuz, hoş diyorsunuz da; 35 dakikalık bir matematik dersinin yalnızca 20 dakikası falan ders anlatılarak geçiliyor. Benim buradan kazancım çok düşük. Ben Youtube üzerinden 2 saat çalışsam üstüne 2 saat de test çözsem mükemmel bir düzen olmuş olmaz mı?
Dediğim gibi sen bilirsin. Bizim derslerde 1.5 saat aralıksız anlatıyor hocalar iyi de anlatıyorlar sizin hocaların nasıl yaptığını bilemeyeceğim için tavsiyem sana en uygun gelen şekilde çalışmamızdır.
Usta mesela bende fizik kimya biyoloji dersini rahat yapan insanım geçen sene fizik sınavına çalışmadan 70 aldım sınıfın en çalışkan çocuğuna kapak yaptım bende gelen istekle alakalı ve beceride önemli.

Olur bence ama verimli çalışma önemli her insan farklı öğrenir fizik dersini dinlemezdim 70 aldığım dahi oldu.
Tabiki kapasite de önemli her öğrenci eşit değil bazı öğrenciler saatlerce anlayamazken bazıları tek okuyuşta anlar. İnsanın kendine uyan çalışma şeklini seçmesi gerekiyor.

Dediğim gibi sen bilirsin. Bizim derslerde 1.5 saat aralıksız anlatıyor hocalar iyi de anlatıyorlar sizin hocaların nasıl yaptığını bilemeyeceğim için tavsiyem sana en uygun gelen şekilde çalışmamızdır.

Tabii ki kapasite de önemli her öğrenci eşit değil bazı öğrenciler saatlerce anlayamazken bazıları tek okuyuşta anlar. İnsanın kendine uyan çalışma şeklini seçmesi gerekiyor.

Aynen bence de bir de hırs olacak yalan yok şunu unutmayın üniversite sınavına çalışmak girecek kazığı yağlamaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı