Kendi adıma değil de. Kuzenim hakkında konuşmak istiyorum. Kendisini şu an 7. sınıf'a gidiyor. 7. sınıfa kadar 90 üstüydü. Bu sene 75'lere düştü. Kendisi birkaç ay bizde kaldı. Annesi ve babası ailemizde korona yüzünden Hastane'ye kaldırılmış olan akrabamıza bakmak için bir süre orada kaldırlar. Kuzenim bizim evde benim bilgisayarımda, kendi bilgisayarında giriş yapmayı denese bile bazen DLL. Hataları veriyor. Hocalar dersleri açmıyor. Sonradan girince bazen hocalar derse almıyor. Bence biz Türkiye olarak yüz yüze eğitimde bile kötüyken, uzaktan eğitimde hiçbir şeyi beceremeyiz. Ne öğretmenlerimiz ne de bizler. İnternet kesintileri, kötü bağlantı, ping vb sorunlardan dolayı derste hocalarımızın bağlantısı kopuyor. Diğer ülkeler dünya yörüngesine yapay uydu yollayıp uzaydan Wi-Fi çekmeyi düşünürken, biz daha günümüzdeki internet hız problemleri ile karşı karşıyayız. Ben ülkemi seven, sonuna kadar koruyan birisiyim. Fakat şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki. Bizim ülkemizden pek bir şey olmaz. Biz gelişemeyiz. Bu ülkenin tamamen değişmesi gerekiyor.