Çözüldü Canon EOS 100D şarjı hep yarım gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

marocarinie

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda acil ihtiyacım ve bütçe dururumdan dolayı 2. el bir fotoğraf makinesi aldım. Hunharca kullanılmış bir makine gibi geldi. Birkaç kere kullandım ama şarjına baktığımda hep 2 tık gördüm, şarjı çabuk bitiyor gibi geldi.

Bugün makineyi kullanmak için pilini şarj ettim ve makineye taktığımda yine 2 tık yani yarım görünüyordu. Şarj cihazında full ışığı yanmıştı ama makinede öyle görünmüyor sorun nerede bilemedim, belki de sorun değil benim bilgisizliğimden kaynaklı bir yanlış anlaşılmadır. Böyle bir şey yaşayan varsa bilgi verirse sevinirim.

20250803_004529.jpg

Çözüm
Şu an attığınız görselde 3 tik var yani batarya full eğer bataryanız erkenden bitiyorsa %80 ihtimalle batarya ömrünü zaten doldurmuştur bu sürece gelmesi ortalama 2 seneyi buluyor telefon pili gibi düşünebilirsiniz eğer batarya yeniyse ve yine böyle bir şey oluyorsa batarya kontaklarını ve kamera içindeki kontakları temizlemeyi deneyin ve yaparken bir uzmandan yardım alın ayrıca ekran parlaklığı bataryanızın en çok kısmını etkileyen faktörlerden bir tanesidir Canon'un sitesinde verilen örnek veriyorum mesela "a" bir model için aktif 500 çekime kadar dayanır diyor ve sizin 250 çekimde batarya bitiyorsa zaten batarya kaynaklı bir sorun olma ihtimali aşırı fazla hatta ilk makine sıfır alındığında 500 çekimi boş verin 1000 çekimi görebilir zorlarsanız.
Şu an attığınız görselde 3 tik var yani batarya full eğer bataryanız erkenden bitiyorsa %80 ihtimalle batarya ömrünü zaten doldurmuştur bu sürece gelmesi ortalama 2 seneyi buluyor telefon pili gibi düşünebilirsiniz eğer batarya yeniyse ve yine böyle bir şey oluyorsa batarya kontaklarını ve kamera içindeki kontakları temizlemeyi deneyin ve yaparken bir uzmandan yardım alın ayrıca ekran parlaklığı bataryanızın en çok kısmını etkileyen faktörlerden bir tanesidir Canon'un sitesinde verilen örnek veriyorum mesela "a" bir model için aktif 500 çekime kadar dayanır diyor ve sizin 250 çekimde batarya bitiyorsa zaten batarya kaynaklı bir sorun olma ihtimali aşırı fazla hatta ilk makine sıfır alındığında 500 çekimi boş verin 1000 çekimi görebilir zorlarsanız.

Çözüm
İlk tık büyük olduğu için orayı boş düşünmüştüm gerçekten yanlış anlaşılmaymış 😅. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı