İşlemciniz nedir acaba ?Benim işlemcimin de çarpan kilidi kapalı galiba fakat ben 3.2 GHz yaptım ve kullanıyorum sıkıntı yok şu an. İşlemci Q9400 2.66 idi 3.2 GHz yaptım sıcaklıklar oyunda 55'i geçmiyor.
İşlemci overclock yapılamayan bir işlemciyse çalışma hızı nasıl arttırılır? Örneğin; 3.3 GHz hızındaki işlemci, Turbo hızına nasıl ulaştırılır? Turbo hızında uzun süreli çalışma sonucu bir sorun oluşturur mu?
i5 10400f.Benim işlemcimin de çarpan kilidi kapalı galiba fakat ben 3.2 GHz yaptım ve kullanıyorum sıkıntı yok şu an. İşlemci Q9400 2.66 idi 3.2 GHz yaptım sıcaklıklar oyunda 55'i geçmiyor.
İşlemciniz nedir acaba ?
i5 10400F.
İyi bir hava soğutucum var. Turbo hıza ulaşamıyoruz yani öyle mi?Bus frekansı ile oynayarak birazcık artış olur.
Ayrıca yeterli soğutma sağlanırsa stabil sıcaklıkta sorun olmaz.
Overclock yapmak istemedim. Zaten yapamıyorum bu işlemciye. Sadece bu işlemciyi nasıl turbo hızında çalıştırabilirim onu merak ediyorum. Yani demek istediğim işlemcimde ''K'' ibaresi yok. Anakartımın iyi olması mı gerekli turbo hıza ulaşmak için? Yoksa oyun oynarken o turbo GHz hızına kendiliğinden mi çıkıyor? Bunu merak etmiştim.Neden OC yapmak istediniz?
i5 10400FBenim işlemcimin de çarpan kilidi kapalı galiba fakat ben 3.2 GHz yaptım ve kullanıyorum sıkıntı yok şu an. İşlemci Q9400 2.66 idi 3.2 GHz yaptım sıcaklıklar oyunda 55'i geçmiyor.
İşlemciniz nedir acaba ?
İyi bir hava soğutucum var. Turbo hıza ulaşamıyoruz yani öyle mi?
Overclock yapmak istemedim. Zaten yapamıyorum bu işlemciye. Sadece bu işlemciyi nasıl Turbo hızında çalıştırabilirim onu merak ediyorum. Yani demek istediğim işlemcimde "K" ibaresi yok. Anakartımın iyi olması mı gerekli Turbo hıza ulaşmak için? Yoksa oyun oynarken o Turbo GHz hızına kendiliğinden mi çıkıyor? Bunu merak etmiştim.
Teşekkür ederim.Kendisi çıkmaz.
İşlemeci ve anakart OC için uyumlu olması gerek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.