Carreforsa'dan alınan renkli Papara kartı nasıl sözleşmeli yapılır?

emektarPC

Hectopat
Daha fazla  
Amazon TR'den, ziraat sanal banka karti ile alisveris yapmaya calistim ancak, ziraat tarafindan, internet alisverislerinde 3D zorunlugu oldugu icin, banka kartimi kilitledi ve Amazon TR de siparislerimi her seferinde iptal etti.

Baska kisilerde ayni sorunu yasamislar:
Birinci cevap
Ikinci cevap
Ucuncu cevap

Benim istedigim, kredi karti olmayacak, ben ne kadar para yuklersem, o kadar kullanabilecegim ve en onemlisi, herhangi bir sekilde borc alinamayan, bir sanal kart gerekiyor. Bu sebeple, ziraat kredi karti almadim.

Gerek Technopat'ta gerekse de internette cesitli arastirmalardan sonra, anlayamadigim su konuya, aciklik getirmek icin soruyorum:

1 - 18 yasindan buyugum, yani veli iznine gerek yok. Carreforsa'dan gidip, renkli Papara karti aldiktan sonra: Ziraat Bankası subesinden onayli, banka kartimin sanal karti ile, 100 TL gondersem, otomatik sozlesmeli hesap olur mu?
2 - ek bir onay veya sozlesme sureci gerekir mi?
3 - ben hem Amazon TR'den hem de diger yurt dışı alisveris sitelerinden alisveris yapabilir miyim?

Birinci cevap
Ikinci cevap
Ucuncu cevap
Dorduncu cevap

Ek soru: Carreforsa'da satilan, Tosla Kartı'ni tavsiye eder misiniz? Onay/dogrulama islemi ve odeme yontemi olarak, ihtiyacimi karsilar mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ziraatden kredi kartı alın borçlanma yapmıyor kesinlikle. Harcadığınız kadar tutarı ay sonunda ödüyorsunuz. Mesela bu ay 100 TL harcadınız ay sonu 100 TL ödüyorsunuz ekstra bir ücreti yok. Hem de avantajlı oluyor çünkü kredi kartıyla ödediğiniz için parasını peşin vermemiş oluyorsun. Peşin vercem diyorsan kredi kartının içine para yüklersin içindeki parayla alışverişini yaparsın hem de 3d sorunu olmamış olur.

Ziraat veya herhangi bir kredi karti istemedigimi mesaj icerisinde yazmistim,yine de cevabiniz icin sagolun.

Bilginiz var ise,sorularima cevap verirseniz sevinirim.

Not : Moderasyon basligi degistirirken hata yapmis : Carrefoursa olacakti, Carreforsa degil

Son düzenleme:
  • Evet, Papara hesabınıza kendi adınıza ait bir banka hesabından 100₺ veya üzeri bir gönderim yaptığınızda hesabınız otomatik olarak sözleşmeli statüsüne geçmekte.
Fakat bu işlemi bahsettiğiniz gibi sanal veya fiziksel kart bilgilerinizi Papara'daki Banka/Kredi kartı ile yatır kısmından yapmayın, doğduran kendi bankanızın mobil bankacılık uygulamasından veya destekliyorsa internet sayfasından Havale/EFT yöntemiyle gerçekleştirin.​
  • Amazon Türkiye'de dahil olmak üzere 3D doğrulaması istemeyen diğer platform harcamalarınız ve yurt dışı harcamalarınız için Papara kartınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. (Papara'da zorunlu 3D ödeme seçeneği bulunmamakta.)

Tosla, Akbank'a ait elektronik para kuruluşudur. Kullanırsanız zaman zaman güzel kampanyalarına denk gelebilirsiniz ancak Tosla'da aylık kullanım ücreti ve kullanılmayan hesap ücreti mevzusu var. Eğer bu sizi rahatsız etmezse bu da tıpkı Papara gibi bu kartta sizin ihtiyaçlarınızı karşılar ancak Papara'yı tasiye ederim.

Not: Papara'da da kullanılmayan hesap ücreti var ancak Papara'daki sistem biraz daha rahat bir şekilde çalışmakta; Papara'da 6 ay boyunca herhangi bir finansal işlem yapmaz, uygulamaya veya sayfaya gir-çık yapmaz ya da kartını ATM'ye tak-çıkar dahi yapmazsan senden aylık olarak 9,90₺ kesmeye başlıyor ve hesabında nakit yoksa bu ücretlendirmeyi senden almamakla beraber bunu sana borç olarak da yansıtmıyor.

Cevaplariniz icin cok tesekkurler, diger konulari pek cok kez okudum, Papara topluluk'da arastirma da yaptim, 18 yas mevzusundan oturu, cevaplar net olmadigi icin, herhangi bir renkli Papara kart almamistim.

Benim anladigim : Carrefoursa'dan, herhangi bir renkli Papara kart alip, bana ait tc ile onayli, ziraat subeden acilmis, banka karti olan, ziraat uygulamasindaki sanal kartimdan 100 tl'yi Papara'ya gondermem, renkli Papara kartin, sozlesmeli hesap olmasi icin yeterli, dogru mu anlamisim ?

Ziraat sanal banka kartindan gonderilen, 100 tl ile otomatik sozlesmeli olursam, NFC veya hologram onayi olmayacak, oyle degil mi ?

Cevabiniza gore,Carrefoursa'ya gidip, renkli Papara kart satin almayi ve kullanmayi planliyorum.

Tosla kart'i kullanip kullanmamam,Carrefoursa'dan alinan renkli Papara kart ve 100 tl ile sozlesmeli olup olmama baglidir.

Cevaplariniz icin cok teşekkürler, diger konulari pek cok kez okudum, Papara Topluluk'da arastirma da yaptim, 18 yas mevzusundan oturu, cevaplar net olmadigi icin, herhangi bir renkli Papara kart almamistim.
Rica ederim, bu arada renkli kartlardan favorim Teal'dır ^-^)

Evet, reşit olduğunuzdan dolayı Ziraat hesabınızdan Havale/EFT yöntemi ile 100₺ veya üzeri gönderim yaptığınızda sözleşmeli olacaksınız. Bu aşamada herhangi bir sorun yaşarsınız Papara'nın kullanıcı destek merkezini 7/24 arayabilirsiniz.

Ziraat sanal banka kartindan gonderilen, 100 TL ile otomatik sozlesmeli olursam, NFC veya hologram onayi olmayacak, oyle degil mi?
Evet, hesabınızı zaten yeni kimlik kartınızla onayladıysanız bu işlemi yaptığınızda herhangi bir ek işleme gerek kalmadan otomatik olarak sözleşmeliye geçiş yapacaksınız. Daha fazla detay için şu Blog'u gönderisini okuyabilirsiniz;

> https://blog.papara.com/papara-sozlesmeli-hesap-gecis

Not: Eski kimlik ile onaylayanlar içinde bu durum geçerlimi emin değilim, blogda bahsedilmemiş. Dilerseniz desteğe danışabilirsiniz.

Carrefoursa'ya gittim.Ellerinde Papara Kart olmadigi gibi,ne zaman gelecegini de bilmiyorlar.

Internette biraz daha arastirma yaptim.

Teknosa'dan fiziksel Papara Kart almadan,alttaki mesajdaki islemi yaparak,Papara Kart'i sanal olarak, sozlesmeli sekilde, kullanabilir miyim ?

Konu Mesaji

18 yasindan buyugum ve onayli banka hesabim var :

1-Herhangi bir fiziksel kart almadan, Papara.com'dan, sanal kart olustursam, onayli banka hesabimin sanal karti ile 100 tl gondersem, fiziksel Papara Kart olmadan/satin almadan, Papara Kart'i sozlesmeli(her ozelligi acik) olarak kullanabilir miyim ?

2-Sanal banka karti ile 100 tl gonderince isleme alinir mi ? Yoksa, sozlesmeli olmak icin, banka karti hesabinin kendisinden, sanal kart kullanmadan mi 100 tl gondermeliyim ?

Teknosa'ya gittim, Papara Kart orada da yoktu.

Konu ve sorum gunceldir, sayet cevap gelmezse, Hepsiburada'dan Papara Kart almayi dusunuyorum :

Hic fiziksel kart almadan, papara.com'dan acilan sanal hesaba, onayli banka hesabindan 100 tl gonderilse, 18 ustu kisi icin, papara kart sozlesmeli olur mu ? Fiziksel Papara Kart zorunlu mudur ?

Hiç fiziksel kart almadan, papara.com'dan acilan sanal hesaba, onayli banka hesabindan 100 TL gonderilse, 18 ustu kisi icin, Papara kart sozlesmeli olur mu? fiziksel Papara kart zorunlu mudur?

Sözleşmeli hesap sahibi olmak için kart alma zorunluluğunuz yok. BLOG'da da bahsedildiği üzere kart almak dışında şu iki adım ile de sözleşmeli hesaba geçiş yapabilmektesiniz;

• Yeni TC kimlik kartın ve NFC destekli telefonun varsa, Papara’daki yönlendirmeleri takip edip NFC okutarak Sözleşmeli Hesaba geçebilirsin.
    • Bu adım ile normalde sadece hesabı ilk açtığınızda karşılaşırsınız fakat Papara'ya yeni eklenen sohbet özelliği ve mavi tik işlevi sayesinde hesabı tekrar NFC ile doğrulama imkanı açılmış oldu. Bu seçeneği NFC destekli cihazdan giriş yapıp Ayarlar > Sohbet Ayarları bölümüne girerseniz karşınıza hesabı yükselt veya sözleşmeliye geç gibi seçenekler gelebiliyor. Eğer bu seçenek sizde gözüküyorsa bunu kullanmayı deneyin. Yüksek ihtimal sizi sözleşmeliye geçirir.
  • 18 yaşından büyüksen, hesabını yeni kimlik ile onayladıysan ya da yeni TC kimlik kartın var fakat NFC destekli telefonun yoksa, Papara’daki ilgili adımları takip edip hesabına en az 100 TL yatırarak Sözleşmeli Hesaba geçebilirsin.
    • Burada bahsedildiği üzere hesabınızı yeni kimlik kartı ile onayladıysanız banka hesabınızdan 100₺ ve üzeri bir miktarda para transferi yaptığınızda hesabınız otomatik olarak sözleşmeliye geçmekte fakat hesabınızı eski kimlikle onayladıysanız bu işlemi yaptıktan sonra destek hattına ulaşıp sözleşmeli geçişiniz için uygun olup olmadığını sorabilirsiniz.
18 yaş ve üzeri için bu iki seçenek dışındaki diğer bir yöntem ise bildiğiniz üzere uygulamadan veya papara.com'dan kart alarak sözleşmeliye geçiş yapmak. Bu üç yöntem arasından size uygun olan hangisi ise o yöntem ile geçiş yapabilirsiniz. Bu işlemler sırasında bir hata alırsanız bunu Papara'nın kullanıcı destek merkezine bildirmeniz daha iyi olur.

Son düzenleme:
Az once, Papara.com'dan hesap actim.Sadece Papara hesap numaram gozukuyor, IBAN gozukmuyor. IBAN numarasini **** seklinde gizlemisler.Ziraat sanal banka kartindan Havale/EFT/Kredi Karti odemelerini, tek tek denedim : Hepsinde de once banka ismi istiyor ve Papara yer almiyor. IBAN da vermiyorlar ki 100 tl gonderebileyim.

ATM'den Papara hesap numarasina 100 tl gondersem, sozlesmeli olmaz diye dusunuyorum cunku ATM de benim hesap olup olmadigini bilemez.

TC kimlik onayim var ama TC'nin on ve arka yuzu taramasi ile hologram yok.100 tl ile sozlesmeli olmak, Papara.com'da herhangi bir yerde gecmiyor.

Yardim kismindan :
  • Hesap türünden bağımsız şekilde Sanal Kart oluşturabilirsin.
  • Papara.com veya uygulamadan giriş yaparak Papara Card > Yeni Kart > Sanal Kart Oluştur adımlarından sanal kartını oluşturabilirsin.
Sanal Kart olusturmak istedim : Hata verdi ve olusturmadi.

Sadece Papara Hesap Numarasi verilmis, bu numaraya sozlesmeli olmak icin, ne sekilde 100 tl gonderebilirim ? (Ziraat Sanal Kart-odemelerin hepsi acik)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…